Ухвала
від 28.07.2023 по справі 188/1268/23
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/1268/23

Провадження № 2/188/630/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 липня 2023 року Суддя Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області Бурда П.О., вивчивши в смт Петропавлівка матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , до Другого воєнізованого гірничорятувального загону, місцезнаходження за адресою: 93100, Луганська область, м. Лисичанськ, вул. ім. В.Сосюри, буд. 197, фактичне місцезнаходження: 51412, Дніпропетровська область, м. Павлоград, вул. Дніпровська, 597, про захист трудових прав,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі позивач) звернувся до суду з позовом до Другого воєнізованого гірничорятувального загону (далі відповідач), про захист трудових прав.

Позивач обґрунтовує свої позовні вимоги тим, що був звільнений з 2 ВГРЗ 14.10.2022 відповідачем. При звільненні відповідачем не була виплачена одноразова вихідна допомога в розмірі трьох середньомісячних заробітків. При зверненні позивача з заявою про виплату вказаної допомоги відповідачем було відмовлено у зв`язку з відсутністю грошових коштів, оскільки відповідно до вимог Колективного договору між адміністрацією відповідача та трудовим колективом загону вихідна допомога виплачується за наявності коштів.

Позивач прохає суд зобов`язати відповідача нарахувати та виплатити йому одноразову вихідну допомогу при звільненні у розмірі тримісячного середнього заробітку, що складає 57 487,26 грн.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно з ст.ст. 185-186 ЦПК України відсутні.

Відповідно дост.178ЦПК України відзив у якому відповідач викладає заперечення проти позову, подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 84, 148, 175, 177, 178, 187 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Другого воєнізованого гірничорятувального загону про захист трудових прав та відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити у справі судове засідання на 08 годину 00 хвилин 11 серпня 2023 року за адресою: вул. Героїв України, 74-а, смт Петропавлівка, Дніпропетровська область, в залі судових засідань № 1, про що повідомити учасників справи.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що на підставі п. 4 ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається через веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://ptr.dp.court.gov.ua/assignments/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя П. О. Бурда

Дата ухвалення рішення28.07.2023
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117642490
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист трудових прав

Судовий реєстр по справі —188/1268/23

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Бурда П. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні