Ухвала
від 14.03.2024 по справі 211/3841/23
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/3841/23

Провадження № 2/211/311/24

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

14 березня 2024 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого суддіТкаченко С.В.,

при секретарі Бірж Д.В.,

у відсутність сторін

розглянувши в м. Кривий Ріг, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства « Міський тролейбус « про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної джерелом підвищеної небезпеки,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вказана справа.

Ухвалою суду від 27.06.2023 відкрито провадження по справі та справу призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідач позов не визнає, надали відзив на позов та клопотання про залучення в якості третьої особи ТОВ «Північ Транс», оскільки згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_1 від 03.03.2021 року, автобус марки MERSEDES-BENZ, модель SPRINTER 316 CD1, реєстраційний номер НОМЕР_2 , знаходиться в експлуатації ТОВ «Північ Транс» та використовується для міських пасажирських перевезень, та рішення суду може вплинути на їх права та обов`язки.

13.03.2024 року представник позивача звернувся до суду з клопотанням про залучення в якості третьої особи водія транспортного засобу МАЗ-2023 бт 0017 ОСОБА_2 , оскільки рішення суду може вплинути на її права та обов`язки як водія транспортного засобу, винного в дорожньо-транспортній пригоді.

В судове засідання сторони не з`явилися.

Представник відповідача ОСОБА_3 до суду надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Відповідно до положень ч. 1,5 статті 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, яку разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників процесу. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення у справі.

Відповідно дост. 53 ЦПК України, враховуючі встановлені судом обставини, суд приходить до висновку, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки як ТОВ «Північ Транс» так і ОСОБА_2 , що не є сторонами у справі, а тому суд вважає за необхідне залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Північ Транс» та ОСОБА_2 до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, роз`яснивши останнім право на подання письмових пояснень щодо позову.

Керуючись ст. ст.13,53,81,84,187,260-261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства « Міський тролейбус « про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної джерелом підвищеної небезпеки, в якості третіх осіб: Товариство з обмеженою відповідальністю «Північ Транс» ( 65025, Одеська область, м. Одеса, Старокиївської дороги 21 км) та ОСОБА_2 ( мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ).

Роз`яснити третім особам, право надати письмові пояснення щодо позову, протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали. Копії письмових пояснень мають бути направлені (вручені) позивачу та відповідачу, а докази вручення чи направлення мають бути надані суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: С. В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117644275
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної джерелом підвищеної небезпеки

Судовий реєстр по справі —211/3841/23

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні