Ухвала
від 14.03.2024 по справі 725/10175/23
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/10175/23

Номер провадження 2-о/725/389/23

УХВАЛА

про поновлення провадження у справі та призначення адвоката

14.03.2024 року.Суддя Першотравневогорайонного судум.ЧернівціВольська-ТонієвичО.В.,розглянувши цивільнусправу за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Чернівецької міської ради (місцезнаходження: Центральна площа, 1 м.Чернівці) про визнання особи недієздатною,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Першотравневого районного суду м.Чернівці перебуває на розгляді вказана вище цивільна справа.

Ухвалою суду від 23.01.2024 по справі було призначено судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та провадження у справі зупинено.

14.03.2024 до суду надійшов висновок судово-психіатричного експерта №285, згідно якого ОСОБА_2 за своїм психічним станом не здатний усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Згідно вимог ч.1 ст.254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Оскільки обставина, що викликала зупинення провадження у даній цивільній справі відпала, вважаю, що провадження у справі слід поновити.

У відповідності до вимог частини 1статті 299ЦПК України,справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Згідно з п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбаченіпунктами 2і3частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи те, що вказана категорія справ повинна розглядатися, за обов`язкової участі адвоката особи, стосовно якої вирішується питання про її недієздатність, суд з метою забезпечення дотримання процесуальних прав ОСОБА_2 та захисту йогозаконних інтересів,вважає занеобхідне залучитидо участіу справіадвоката із числа адвокатів Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст.ст. 47, 254 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Поновити провадженняу цивільнійсправі зазаявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Чернівецької міської ради про визнання особи недієздатною.

Справу призначити до судового розгляду на 11:00год. 10 квітня 2024 року.

Доручити Західному регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити громадянину України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 адвоката із числа адвокатів Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Копію вказаної ухвали для виконання надіслати до Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У судове засідання викликати учасників справи та присяжних.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці О. В. Вольська-Тонієвич

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117646818
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —725/10175/23

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Вольська-Тонієвич О. В.

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Вольська-Тонієвич О. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Вольська-Тонієвич О. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Вольська-Тонієвич О. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Вольська-Тонієвич О. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Вольська-Тонієвич О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні