Ухвала
від 11.03.2024 по справі 335/2266/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИСправа № 335/2266/24 2/335/1483/2024

про відкриття провадження у справі

11 березня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Романько О.О., розглянувши позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Нижньодніпровська 2 в особі голови правління Біловаш Тетяни Станіславівни до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за внесками на управління багатоквартирним будинком,-

ВСТАНОВИВ:

28.02.2024 Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Нижньодніпровська 2 в особі голови правління Біловаш Тетяни Станіславівни до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за внесками на управління багатоквартирним будинком на загальну суму 7 229, 20 грн..

06.03.2024 надійшли відомості про зареєстроване місце проживання відповідача.

З 07.03.2024 до 11.03.2024 суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Романько О.О. перебувала в нарадчій кімнаті в кримінальному провадженні.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175,177 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до положень ст. 19, ст. 30 ЦПК України справа є підсудною Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя.

Відповідно до ч. 3ст. 274 ЦПК Українипри вирішенніпитання пророзгляд справив порядкуспрощеного абозагального позовногопровадження судвраховує:ціну позову;значення справидля сторін;обраний позивачемспосіб захисту;категорію таскладність справи;обсяг тахарактер доказіву справі,в томучислі чипотрібно усправі призначатиекспертизу,викликати свідківтощо;кількість сторінта іншихучасників справи;чи становитьрозгляд справизначний суспільнийінтерес.В порядкуспрощеного позовногопровадження неможуть бутирозглянуті справиу спорах:що виникаютьз сімейнихвідносин,крім спорівпро стягненняаліментів таподіл майнаподружжя;щодо спадкування;щодо приватизаціїдержавного житловогофонду;щодо визнаннянеобґрунтованими активівта їхвитребування;в якихціна позовуперевищує п`ятсотрозмірів прожитковогомінімуму дляпрацездатних осіб;інші вимоги,об`єднаніз вищезазначенимивимогами.

Додатково суд звертає увагу на те, що відповідно до ст. 14 ЦПК України суд направляє судові рішення, судові повістки, судові повістки - повідомлення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Електронний кабінет - це персональний кабінет (веб-сервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Суддя вважає, що позовна заява повинна бути прийнята в провадження та розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки дана справа не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 175, 177, 187, 193, 258, 260, 274, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Нижньодніпровська 2 в особі голови правління Біловаш Тетяни Станіславівни до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за внесками на управління багатоквартирним будинком в порядку спрощеного позовного провадження.

Відкрити спрощене позовне провадження по справі за позовною заявою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Нижньодніпровська 2 в особі голови правління Біловаш Тетяни Станіславівни до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за внесками на управління багатоквартирним будинком.

Призначити справу до судового розглядуна 09 годину 00 хвилин 03 квітня 2024 рокуу приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя за адресою: вул. Перемоги, 107Б, м. Запоріжжя, 69005.

Про час і місце проведення судового засідання повідомити учасників судового процесу.

Направляти судові рішення, судові повістки, судові повістки - повідомлення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів.

Рекомендувати позивачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду, у разі наявності, письмові докази в обґрунтування позовних вимог, які не були додані до позовної заяви, з дотриманням правил, передбачених ст. ст. 83, 95 ЦПК України.

Встановити відповідачу строк для подання письмового відзиву на позовну заяву та письмових доказів за підтвердження викладених у відзиві обставин з дотриманням вимог ст. ст. 83, 95, 178, 191 ЦПК України протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Надати позивачу строк п`ять днів з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив відповідно до вимог чч. 3-5ст. 178 ЦПК України.

Протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив відповідач має право подати за правилами встановленими чч. 3-5ст. 178 ЦПК Українисвої заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 4 та ч. 5 ст. 277 ЦПК України відповідач в 5-ти денний строк з дня отримання цієї ухвали має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Попередити учасників справи та їх представників, що право на подання доказів, відзиву, заперечень та інших письмових заяв, а також письмових доказів, є їх правом, але у разі їх неподання справа буде розглянута судом за наявними у ній матеріалами.

Попередити сторони, що у разі невиконання ними вимог ст. ст. 178-180 ЦПК України в частині надання копій заяв по суті справи (відзиву на позов, пояснень тощо) іншим учасникам справи суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у розмірі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя: О.О. Романько

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117648139
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —335/2266/24

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні