Ухвала
від 11.03.2024 по справі 521/171/24
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/171/24

Провадження № 2-а/521/48/24

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви позивачу

11 березня 2024 року м. Одеса

Суддя Малиновського районного суду м. Одеси Мазун І.А, дослідивши матеріали за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Одеської митниці, третя особа Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд «Океан надій» про скасування протоколу про порушення митних правил,

В С Т А Н О В И В:

До Малиновського районного суду м. Одеси звернувся ОСОБА_1 до Одеської митниці, третя особа Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд «Океан надій» про скасування протоколу про порушення митних правил.

Оскільки адміністративний позов був поданий з порушеннями вимог норм КАС України ухвалою судді Малиновського районного суду м. Одеси від 08.01.2024р. вказаний адміністративний позов був залишений без руху, позивачу надано строк для усунення недоліків.

Позивачу повідомлено про необхідність усунення зазначених в ухвалі недоліків протягом 10-ти днів з дня отримання копії ухвали суду а також роз`яснено, що у разі не усунення недоліків, адміністративний позов буде вважатися неподаним та буде йому повернутий.

Копію ухвали без руху позивачем отримано 01.02.2024 р., про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення. Однак до теперішнього часу недоліки позовної заяви повністю виправлені не були.

За даних обставин, вважаю, що адміністративний позов ОСОБА_1 про скасування протоколу про порушення митних правил, потрібно повернути позивачу, як неподаний з наступних підстав.

За весь період часу, а саме з дати подання заяви до суду і до сьогоднішнього дня, заявник жодного разу не зверталася до суду у будь-який спосіб, щоб дізнатись щодо стану розгляду її заяви.

Суд приходить до висновку, що заявник, в подальшому свідомо нехтував своїми процесуальними правами та обов`язками, не цікавившись станом розгляду її заяви.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ml.od.court.gov.ua/.

Крім того, ухвалу Малиновського районного суду м. Одеси від 08.01.2024 р. було надіслано та оприлюднено в системі Єдиного державного реєстру судових рішень.

Судом здійснювалися всі можливі заходи щодо повідомлення заявника, щодо руху поданої ним заяви до суду.

Таким чином, у заявника були всі можливості отримати необхідну інформацію щодо руху його справи, а саме скориставшись даними веб-порталу судової влади так і звернувшись до суду за допомогою телефонного зв`язку або за особистим звернення до суду.

Відтак, процесуальна бездіяльність заявника не можете ставити під сумнів здійснення судом судочинства.

Таку позицію висловив Верховний суд України і закріпив її в рішенні № 910/33054/15 від 14.02.2018 року.

Згідно з п. 1 ч.4 ст. 169 КАС Українипозовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Частиною 8ст. 169 КАС Українипередбачено, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач вимоги ухвали судді від 08.01.2024р. не виконав, недоліки не усунув, а отже його адміністративний позов підлягає поверненню як неподаний, що не позбавляє позивача повторно звернутися до суду з відповідним позовом.

Керуючись ст.ст. 169,248,256,294,295,297КАС України, суддя

У Х В А Л И В :

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Одеської митниці,третя особа Благодійнаорганізація «Міжнароднийблагодійний фонд«Океан надій»про скасуванняпротоколу пропорушення митнихправил - повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення адміністративного позову невідкладно надіслати особі, яка її подала, разом із адміністративним позовом й усіма доданими до неї матеріалами.

Повернення адміністративного позову не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.А.Мазун

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117648919
СудочинствоАдміністративне
Сутьпорушення митних правил

Судовий реєстр по справі —521/171/24

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мазун І. А.

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мазун І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні