Ухвала
від 14.03.2024 по справі 448/64/22
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер 448/64/22

Провадження № 2/448/16/24

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

14.03.2024 року м. Мостиська

Мостиський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Юрія БІЛОУСА,

за участю секретаря судового засідання Ірини РОМАНЧЕНКО,

розглянувши у відкритому засіданні в залі суду м.Мостиська цивільну справу за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» в особі: філії - Львівського обласного управління АТ «Ощадбанк» до ОСОБА_1 , про: стягнення заборгованості,

учасники справи:

представник позивача - АТ «Ощадбанк» - не з`явився (заява),

відповідач ОСОБА_2 - не з`явився,

встановив:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» в особі: філії - Львівського обласного управління АТ «Ощадбанк» до ОСОБА_1 , про: стягнення заборгованості.

Ухвалою суду від 07.04.2022 року постановлено ухвалу про прийняття цивільної справи до провадження судді та проведення розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження з викликом осіб.

Ухвалою суду від 05.05.2022 року постановлено ухвалу про зупинення провадження до припинення перебування відповідача ОСОБА_1 у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан.

Ухвалою суду від 02.02.2024 року постановлено ухвалу про поновлення провадження у цивільній справі.

В судове засідання сторони по справі, зокрема представник позивача АТ «Ощадбанк» і відповідач ОСОБА_1 , не з`явились.

Від представника позивача ОСОБА_3 , надійшла заява, в якій просить суд закрити провадження у справі на підставі п.2 ч.1 ст.255 ЦПК України у зв`язку із відсутністю предмета спору.

В ході розгляду справи встановлено, що заборгованість відповідача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за кредитним договором №5105-289 від 03.11.2020 року погашена в повному обсязі.

Відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно п.2 ч.1 ст.255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Матеріалами справи підтверджено, що заборгованість за кредитним договором №5105-298 від 03.11.2020 року відповідачем ОСОБА_1 погашена у повному обсязі.

Предметом даного спору є матеріально-правова вимога позивача АТ «Ощадбанк» до відповідача ОСОБА_1 про стягнення з останньої кредитної заборгованості за Договором.

На основі викладеного, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача АТ «Ощадбанк» Романової Н.В., слід задовольнити та закрити провадження у справі у зв`язку із відсутністю предмета спору.

Клопотання про закриття провадження подане представником позивача АТ «Ощадбанк» Романовою Н.В., не суперечить вимогам закону, не порушує законних прав та інтересів сторін, а також інших осіб.

Згідно з частиною 2 статті 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Відповідно до статті 255 ЦПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Відповідно до частини 2 статті 133 ЦПК України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно ст.7 Закону України «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Таким чином, враховуючи клопотання представника позивача АТ «Ощадбанк» Романової Н.В. про повернення сплаченого судового збору, вважаю за можливим повернути позивачу з Державного бюджету сплачений ним при подачі позову до суду судовий збір у розмірі 2 481 грн.

Керуючись, п.2 ч.1 ст.255, статтями 256, 260-261 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання представника позивача АТ «Ощадбанк» Романової Н.В. про закриття провадження задовольнити.

Провадження у справі за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» в особі: філії -Львівського обласного управління АТ «Ощадбанк» до ОСОБА_1 , про: стягнення заборгованості - закрити у зв`язку із відсутністю предмета спору.

Повернути Львівському обласному управлінню АТ «Ощадбанк» (01001, м.Київ, вул. Госпітальна, 12, код ЄДРПОУ 00032129), з державного бюджету сплачений при подачі позову до суду судовий збір у розмірі 2 481 (дві тисячі чотириста вісімдесят однієї) грн. 00 коп.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення (ухвали), зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення (ухвали). В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано, або після перегляду ухвали в апеляційному порядку, якщо її не скасовано.

Суддя Юрій БІЛОУС

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117649573
СудочинствоЦивільне
Суть: стягнення заборгованості, учасники справи: представник позивача - АТ «Ощадбанк» - не з`явився (заява), відповідач ОСОБА_2 - не з`явився

Судовий реєстр по справі —448/64/22

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 06.04.2022

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні