Ухвала
від 14.03.2024 по справі 592/2874/24
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/2874/24

Провадження № 2/592/1016/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2024 року м.Суми

Ковпаківський районний суд м. Суми в складі:

головуючого судді Шияновської Т.В.,

з участю секретаря судового засідання Чайки Т.В.,

розглянув у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа: Сумський міський центр соціальних служб, про позбавлення батьківських прав,

у с т а н о в и в:

Позивач Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради звернулися до суду із указаним позовом, в якому просять позбавити ОСОБА_1 батьківських прав відносно неповнолітньої доньки: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та стягнути аліменти на її утримання.

Ухвалою суду від 19.10.2022 позовна заява прийнята до розгляду, відкрито провадження у справі, постановлено розглядати справу за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання.

Представники позивача та третьої особи у підготовче судове засідання не з`явилися, надали письмові заяви про проведення підготовчого судового засідання без їх участі, просили призначити справу до судового розгляду; також представник позивача на підставі ст.84 ЦПК України просить витребувати у КНП СОР «Обласний клінічний перинатальний цент» висновок лікаря-нарколога стосовно ОСОБА_1 , отриманий нею після пологів.

Відповідачка, яка належним чином повідомлялася про час та місце розгляду справи, у підготовче судове засідання не з`явилася, відзив на позовну заяву не надала.

Згідно з ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З метою повного та всебічного з`ясування обставин справи суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів, а саме: витребувати у КНП СОР «Обласний клінічний перинатальний цент» висновок лікаря-нарколога стосовно ОСОБА_1 , отриманий нею після пологів.

У підготовчому засіданні у відповідності до вимог ст.189ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження, та при підготовці справи до судового розгляду по суті були проведені усі необхідні підготовчі дії, передбачені ст.197 ЦПК України.

До вирішення спору мирним шляхом сторони не дійшли.

Обставини, що перешкоджали б призначенню справи до розгляду по суті, судом не встановлено.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного підготовче провадження підлягає закриттю, а справа - призначенню до судового розгляду по суті.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Керуючись ст. ст. 197, 200 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа: Сумський міський центр соціальних служб про позбавлення батьківських прав.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 14:00 10.04.2024 в приміщенні Ковпаківського районного суду м. Суми (м. Суми, вул. Маґістратська, 12, зал № 7), встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справу розглядати суддею одноособово.

Зобов`язати КНП СОР «Обласний клінічний перинатальний центр» (вул. Санаторна, 3, Суми, Сумська область, 40000) надати Ковпаківському районному суду м. Суми в строк до 01.04.2024 висновок лікаря-нарколога стосовно ОСОБА_1 , отриманий нею після пологів.

Роз`яснити, що на підставі п.п. 3, 4, ч.1 ст.148ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин; у встановлений судом строк.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В. Шияновська

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117650523
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —592/2874/24

Рішення від 10.05.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Шияновська Т. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Шияновська Т. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Шияновська Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні