Ухвала
від 13.03.2024 по справі 601/211/24
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 601/211/24

Провадження № 2/601/213/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 березня 2024 року м. Кременець

Суддя Кременецькогорайонного судуТернопільської областіШульгач Н.М.,розглянувши клопотанняпредставника відповідачаГУНП вТернопільській областіСтаржинського ТарасаРомановича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», держави в особі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, Кременецького відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання права власності на спадкове майно та звільнення майна з-під арешту,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Кременецького районного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», держави в особі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, Кременецького відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання права власності на спадкове майно та звільнення майна з-під арешту.

Підготовче судове засідання даної справи призначено на 10 год. 00 хв. 20 березня 2024 року.

Представник відповідача ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про забезпечення проведення судового засідання у даній цивільній справі в режимі відеоконференції.

Згідно ч. ч. 1, 2, 5 ст. 212 ЦПК України, суд за клопотанням учасника справи може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання поданого не пізніш як за п`ять днів до дня проведення такого судового засідання.

Відповідно до ч. 9 ст. 212 ЦПК копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно вимог ст. 11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи наявність відповідного клопотання представника відповідача, вважаю за можливе задовольнити останнє, відповідно до приписів ст. 212 ЦПК України.

За вказаних обставин, враховуючи територіальну віддаленість місця знаходження представника відповідача, вважаю, що забезпечення проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», держави в особі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, Кременецького відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання права власності на спадкове майно та звільнення майна з-під арешту слід доручити Тернопільському апеляційному суду.

У судовому засіданні в режимі відеоконференції братиме участь представник відповідача ГУНП в Тернопільській області Старжинський Т.Р.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.212 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Підготовче судове засідання, призначене на 20.03.2024 року о 10 год. 00 хв. у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», держави в особі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, Кременецького відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання права власності на спадкове майно та звільнення майна з-під арешту провести в режимі відеоконференції з Тернопільським апеляційним судом, який знаходиться за адресою: вулиця Князя Острозького,14 А, м. Тернопіль, Тернопільської області.

Доручити Тернопільському апеляційному суду забезпечити проведення відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», держави в особі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, Кременецького відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання права власності на спадкове майно та звільнення майна з-під арешту.

У судовому засіданні в режимі відеоконференції братиме участь представник відповідача ГУНП в Тернопільській області Старжинський Тарас Романович.

Копію ухвали негайно надіслати Тернопільському апеляційному суду для виконання та сторонам у справі для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117651444
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно та звільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —601/211/24

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Шульгач Н. М.

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Шульгач Н. М.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Шульгач Н. М.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Шульгач Н. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Шульгач Н. М.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Шульгач Н. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Шульгач Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні