Ухвала
від 14.03.2024 по справі 927/31/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

14 березня 2024 року м. Чернігівсправа № 927/31/24

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В.,

розглянувши матеріали справи

за заявою кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю МАКЛЕТ,

код ЄДРПОУ 41041766, вул. Саперне Поле, 28, оф. 2, м. Київ, 01042

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю СТАГАЗ,

код ЄДРПОУ 44989000, пр. Перемоги, 139, м. Чернігів, 14013

предмет спору: про відкриття провадження у справі про банкрутство

Учасники справи: не з`явились

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю МАКЛЕТ звернулось до Господарського суду Чернігівської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника Товариства з обмеженою відповідальністю СТАГАЗ у зв`язку з неспроможністю останнім виконати свої грошові зобов`язання перед кредитором, яка ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 08.01.2024 була прийнята до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 18.01.2024, зокрема:

відкрито провадження у справі № 927/31/24 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю СТАГАЗ (код ЄДРПОУ 4498900); визнано грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю МАКЛЕТ (код ЄДРПОУ 41041766) до Товариства з обмеженою відповідальністю СТАГАЗ у розмірі 214800,00 грн; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Потупало Наталію Ігорівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1167 від 02.07.2013, Вознесенський узвіз, 10А, оф. 213, м. Київ, 04053, реєстраційний номер 3154713122) із зобов`язанням останньої в строк до 01.03.2024 надати господарському суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів; визначено дату проведення попереднього засідання суду 14.03.2024 о 10:30.

18.01.2024 року на офіційному веб-порталі судової влади України оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство за № 72294.

У встановлений ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства строк заяви кредиторів з вимогами до боржника до Господарського суду Чернігівської області не надходили.

04.03.2024 до Господарського суду Чернігівської області надійшов поточний звіт розпорядника майна до якого додано проект реєстру вимог кредиторів у справі № 927/31/24, до якого включено грошові вимоги ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю МАКЛЕТ в сумі 214800,00 грн (борг) IV черга задоволення вимог кредиторів. Проект реєстру вимог кредиторів не містить даних щодо включення до нього суми витрат по сплаті судового збору та на авансування винагороди арбітражному керуючому.

До початку судового засідання 14.03.2024 до Господарського суду Чернігівської області надійшло клопотання розпорядника майна Потупало Н.І. про розгляд справи без її участі. Кредитор та боржник представників в судове засідання не направили.

Розглянувши подані документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення заяви по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

за змістом ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Господарський суд зобов`язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Кодексу та Господарського процесуального кодексу України, про що постановляється ухвала, в якій зазначається дата попереднього засідання суду. Розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам. Кредитор має право отримувати від розпорядника майна інформацію щодо вимог інших кредиторів. Такий кредитор може подати розпоряднику майна, боржнику та суду заперечення щодо визнання вимог інших кредиторів. Заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, подані в межах строку, визначеного частиною першою цієї статті, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд постановляє ухвалу про визнання чи відхилення (повністю або частково) вимог таких кредиторів. Ухвала господарського суду набирає законної сили негайно після її оголошення, може бути оскаржена у встановленому цим Кодексом порядку та є підставою для внесення відомостей про таких кредиторів до реєстру вимог кредиторів. Розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

Як вже було вказано вище, у встановлений чинним законодавством України строк заяви кредиторів з вимогами до боржника до Господарського суду Чернігівської області не надходили.

За змістом ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства, попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Кодексу. У попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна. За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу. Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги. Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу. Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Керуючись ст. 1, 45, 47, 48, п. 16 розділу Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 233, 234, 240 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Включити грошові вимоги ініціюючого кредитора МАКЛЕТ (код ЄДРПОУ 41041766) до реєстру вимог кредиторів:

- 87 140,00 грн (з яких судовий збір в розмірі 26840,00 грн та авансування винагороди арбітражного керуючого 60300,00 грн) - до першої черги задоволення;

- 214 800,00 грн основної заборгованості - до четвертої черги задоволення.

2. Зобов`язати розпорядника майна боржника протягом десяти днів після постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду письмово повідомити кредитора згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

3. Визначити дату проведення перших зборів кредиторів та комітету кредиторів 28 березня 2024 року о 10 год. 00 хв. за місцезнаходженням боржника або дистанційно в режимі відеоконференції, або шляхом опитування з урахуванням п. 16 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства.

4. Зобов`язати конкурсного кредитора провести збори кредиторів, обрати комітет кредиторів.

5. Зобов`язати розпорядника майна боржника подати до господарського суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів.

6. Зобов`язати розпорядника майна боржника надати суду рішення зборів кредиторів стосовно наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) в п`ятиденний строк після його прийняття.

7. Визначити дату проведення підсумкового засідання суду 07 травня 2024 року о 09:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: 14000, м.Чернігів, проспект Миру, 20, зал судового засідання №302.

Повний текст ухвали складено та підписано 14.03.2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строки, визначені ст. 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Белов

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до приписів частин 5-8 статті 6 та частин 5, 6 статті 242 ГПК України, пунктів 5.6, 5.8, 10, 16, 17, 29, 37 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, учасникам справи (їх представникам), які є користувачами Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, судові рішення в паперовій формі не надсилаються і не вручаються. Суд надсилає такі рішення в електронній формі до електронного кабінету таких осіб, і вони вважаються врученими в день отримання повідомлення про доставку копії судового рішення на офіційну електронну адресу учасника справи (його представника), з якого і починається перебіг процесуального строку, встановленого законом або судом. Обмін процесуальними документами в електронній формі між судом та/або особами, що є (повинні бути) користувачами Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, мають здійснюватися виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/ засоби зв`язку - тел.099 420 54 50

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117656803
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Учасники справи: не з`явились

Судовий реєстр по справі —927/31/24

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні