Ухвала
від 13.03.2024 по справі 320/31380/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

13 березня 2024 року Київ № 320/31380/23

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Басая О.В., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України" про зобов`язання вчинити певні дії,

у с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України", в якому просить:

- стягнути з Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України" на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки усіх виплат під час звільнення до дня фактичного розрахунку 2 079 839,04 грн (два мільйони сімдесят дев`ять тисяч вісімсот тридцять дев`ять гривень чотири копійки);

- стягнути з Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України" на користь ОСОБА_1 компенсацію втрати частини доходів у зв`язку з порушенням строків їх виплати у сумі 114 076,67 грн (сто чотирнадцять тисяч сімдесят шість гривень шістдесят сім копійок).

Ухвалою від 22 вересня 2023 року суд відкрив провадження по справі, визначив, що розгляд справи здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження та призначив справу до судового розгляду без виклику сторін.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи судом, виникла необхідність у витребуванні від Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України":

- довідки-розрахунку про всі належні позивачу суми при звільненні та фактично виплачені суми при звільненні позивача із зазначенням також їх видів;

- доказів проведення розрахунку з позивачем при звільненні.

- довідки про розмір заробітної плати ОСОБА_1 за два повні місяці, що передували дню його звільнення з розрахунком середньомісячної та середньоденної заробітної плати, розрахованої відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати" від 08.02.1995 №100;

- письмових пояснень з приводу зарахування на картковий рахунок позивача 28.02.2020 та 31.01.2020 заробітної плати з зазначенням причин невиплати зазначеної суми в день звільнення.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною четвертою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Статтею 129 Конституції України обов`язковість рішень суду (до яких належать і ухвали) визначена як одна з основних засад судочинства.

Відповідно до статті 13 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" судові рішення, що набрали законної сили є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Обов`язковість урахування (преюдиційність) судових рішень для інших судів визначається законом. Невиконання судових рішень має наслідком юридичну відповідальність, установлену законом.

Згідно з частинами другою та третьою статті 14 Кодексу адміністративного судочинства України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Враховуючи вказане, з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від відповідача докази по справі.

Керуючись статтями 9, 77, 80, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Витребувати докази від Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України":

- довідки-розрахунку про всі належні позивачу ОСОБА_1 виплати при звільненні та фактично виплачені суми при звільненні позивача із зазначенням також їх видів;

- доказів проведення розрахунку з позивачем при звільненні.

- довідки про розмір заробітної плати ОСОБА_1 за два повні місяці, що передували дню його звільнення з розрахунком середньомісячної та середньоденної заробітної плати, розрахованої відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати" від 08.02.1995 №100;

- письмових пояснень з приводу зарахування на картковий рахунок позивача 28.02.2020 та 31.01.2020 заробітної плати з зазначенням причин невиплати зазначеної суми в день звільнення.

Витребувані документи надати до суду у п`ятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до положень статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, за неподання без поважних причин доказів, витребуваних судом, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Копію ухвали надіслати (вручити) особам, які беруть участь у справі, зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяБасай О.В.

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117659114
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/31380/23

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 22.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні