Ухвала
від 13.03.2024 по справі 320/13890/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

13 березня 2024 року м. Київ № 320/13890/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Парненко В.С., розглянувши клопотання представника відповідача про закриття підготовчого провадження та подальший розгляд справи по суті в письмовому провадженні у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АМК РЕМ-БУД» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Київського окружного адміністративного суду (суддя Парненко В.С.) перебуває адміністративна справа №320/13890/23 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АМК РЕМ-БУД» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду 18.05.2023 (суддя Журавель В.О.) відкрито провадження в адміністративній справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання (у письмовому провадженні).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 03.10.2023 за № 949/0/15-23 ОСОБА_1 було звільнено з посади судді Київського окружного адміністративного суду у зв`язку з поданням заяви про відставку.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу №320/13890/23 передано 15.12.2023 на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Парненко В.С.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду 15.01.2024 прийнято справу до розгляду суддею Парненко В.С., призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Чергове засідання в підготовчому провадженні призначено на 13.03.2024.

В підготовче засідання представники сторін не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представником відповідача подано клопотання про закриття підготовчого провадження та розгляд справи по суті в письмовому провадженні.

Відповідно до ч.9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки відповідачем подано заяву про розгляд справи в письмовому провадженні, та враховуючи наявність в матеріалах справи заяв по суті позовних вимог позовної заяви та відзиву, відсутності потреби заслуховування учасників справи, оскільки всі викладені ними доводи наявні в письмовому вигляді в матеріалах справи, суд прийшов до висновку про можливість розгляду справи в письмовому провадженні.

Статтею 173 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Приписами пункту 2 частини 2 статті 183 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження.

Керуючись статями 162-164, 166, 173, 179-183, 205 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання представника Головного управління Державної податкової служби у Київській області про закриття підготовчого провадження та подальший розгляд справи по суті в письмовому провадженні у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АМК РЕМ-БУД» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень задовольнити.

Закрити підготовче провадження у справі №320/13890/23 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АМК РЕМ-БУД» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень.

Продовжити розгляд справи по суті за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АМК РЕМ-БУД» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень в письмовому провадженні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Парненко В.С.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117659238
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них акцизного податку, крім акцизного податку із ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції)

Судовий реєстр по справі —320/13890/23

Ухвала від 06.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Рішення від 01.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Парненко В.С.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Парненко В.С.

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Парненко В.С.

Ухвала від 18.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні