Ухвала
від 14.03.2024 по справі 460/2599/24
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

14 березня 2024 року Рівне№460/2599/24

Суддя Рівненського окружного адміністративного суду У.М. Нор, після одержання позовної заяви:

Малого підприємства - Товариство з обмеженою відповідальністю "Олісма" до Головного управління ДПС у Рівненській області про визнання протиправним та скасування наказу, В С Т А Н О В И В :

Мале підприємство - Товариство з обмеженою відповідальністю "Олісма" звернувся до суду з позовом до Головне управління ДПС у Рівненській області про визнання протиправним та скасувати наказ №498-п від 27.02.2024 "Про проведення документальної планової виїзної перевірки Малого підприємства - Товариства з обмеженою відповідальністю "ОЛІСМА"".

За наслідками перевірки позовної заяви та доданих до неї матеріалів, суд дійшов висновку, що така позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України, підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, підсудна Рівненському окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження немає. До матеріалів позовної заяви долучені належні докази сплати судового збору.

Відтак, наявні підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ч.1 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

У позовній заяві позивач заявив клопотання про розгляд справи в порядку загального провадження. Однак, жодних доказів на обґрунтовання необхідність розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження не надав, а тому суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення цього клопотання.

Враховуючи наведене та беручи до уваги характер спірних правовідносин, предмет доказування і склад учасників, суд дійшов висновку, що ця справа має ознаки адміністративної справи незначної складності та не належить до категорії тих адміністративних справ, які можуть розглядатися виключно за правилами загального провадження, а отже розгляд цієї справи необхідно здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження.

Поряд з цим, з метою забезпечення рівного доступу до правосуддя, надання можливості учасникам справи висловити свою позицію щодо предмету позову та подання додаткових доказів у справі, а також неможливістю ухвалення законного і обґрунтованого судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, заслуховування усних пояснень по суті спору, суд вважає за доцільне призначити цю справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання.

Керуючись статтями 12, 171, 241, 243, 248, 257, 260 КАС України,

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Малого підприємства - Товариство з обмеженою відповідальністю "Олісма" ( вул. Заводська, буд. 10,смт. Оржів,Рівненський р-н, Рівненська обл.,35313 ) до Головного управління ДПС у Рівненській області ( вул. Відінська, буд. 12,м. Рівне,Рівненська обл.,33023 ) про визнання протиправним та скасування наказу.

Розгляд справи здійснюватиметься суддею У.М. Нор одноособово за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання на 09.04.24 об 10:00 год. в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву та роз`яснити, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Відзив на позовну заяву повинен відповідати вимогам частини другої статті 162 КАС України, до якого додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень.

В учасників справи наявні зареєстровані електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, в зв`язку з чим суд направлятиме судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчинятиме інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля).

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи, в порядку визначеному КАС України.

Учасники справи також можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала не оскаржується і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя У.М. Нор

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117660217
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу

Судовий реєстр по справі —460/2599/24

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні