Ухвала
від 14.03.2024 по справі 212/250/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/250/24

2/212/1091/24

У Х В А Л А

про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору

14 березня 2024 року м. Кривий Ріг

Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

суддя - Ведяшкіна Ю.В.

секретар судового засідання Івашко А.А.

представника позивача Козаченко І.В.

відповідачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі цивільну справу №212/250/24 за позовомОргану опіки та піклування виконкому Покровської районної в місті ради, в інтересах дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , треті особи КП «Криворізький центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям» Дніпропетровської обласної ради», Орган опіки та піклування виконкому Тернівської районної у місті ради, Орган опіки та піклування виконкому Центрально-Міської районної у місті ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

в с т а н о в и в :

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні заявила клопотання про залучення до розгляду справи у якості третьої особи орган опіки та піклування виконкому Інгулецької районної у місті ради, так як відповідачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 проживають в Інгулецькому районі (м. Кривий Ріг, пр-т Південний, 32/43), з метою надання повного, всебічного та об`єктивного висновку щодо розв`язання спору.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали зазначеної цивільної справи, суд дійшов наступних висновків.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Отже, аналізуючи встановлені по справі обставини та наведені норми чинного законодавства, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору орган опіки та піклування виконкому Інгулецької районної у місті ради.

За таких підстав розгляд справи слід відкласти для виконання вимог п. 10 ч. 2 ст. 187 ЦПК України.

Керуючись ст. 53, 187, 223, , 240, 260, 261 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Підготовче судове засідання відкласти на 17 квітня 2024 року о 10-00 годині.

Залучити доучастіу справівякості третьоїособи- органопіки тапіклування виконкомуІнгулецької районноїу містіради ( адреса: 50026, м. Кривий Ріг, пл. Гірницької слави, 1).

Зобов`язати Орган опіки та піклування Інгулецької районної у м. Кривому Розі ради надати висновок про доцільність (недоцільність) позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Направити третій особі копії позовної заяви з додатками.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень на позовну заяву.

Попередити установу, з якої витребувано докази, що у разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, або не має можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язаний повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. Неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Встановити термін виконання ухвали до 11.04.2024 року

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud0413/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала складена та підписана 14.03.2024 року.

Суддя Ю. В. Ведяшкіна

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117665412
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —212/250/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ведяшкіна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні