Ухвала
від 13.03.2024 по справі 465/1674/24
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 465/1674/24

провадження 2-о/465/128/24 У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

"13" березня 2024 р. м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова Дзеньдзюра С.М., вивчивши матеріали заяви Головного Управління ДПС у Чернігівській області, зацікавлена особа Акціонерне товариство «Кредобанк», ТОВ «СІВЕР ЛІС ЕКСПОРТ» про розкриття інформації, яка містить банківську таємницю,

в с т а н о в и в :

представник ГУ ДПС у Чернігівській області звернувся до суду із заявою про розкриття інформації, яка містить банківську таємницю.

Ознайомившись із заявою та доданими до неї матеріалами, суд вважає, що заява підлягає залишенню без руху.

Відповідно до ч. 1 ст.293 ЦПК Україниокреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно ч. 3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Дослідивши заяву та додані до неї документи, суддя вважає, що заява не відповідає вимогам ст.177 ЦПК Україниз наступних підстав.

Так, заява повинна відповідати вимогам ст. ст.175, 177 ЦПК України.

Нормами статей 175 та 177 ЦПК України регламентовано вимоги до форми і змісту позовної заяви.

Відповідно до ч.3ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти,відомості пронаявність абовідсутність електронногокабінету; зазначенняціни позову,якщо позовпідлягає грошовійоцінці;обґрунтований розрахуноксум,що стягуютьсячи оспорюються; змістпозовних вимог:спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні;якщо позовподано докількох відповідачів-зміст позовнихвимог щодокожного зних; викладобставин,якими позивачобґрунтовує своївимоги;зазначення доказів,що підтверджуютьвказані обставини; відомості провжиття заходівдосудового врегулюванняспору,якщо такіпроводилися,в томучислі,якщо закономвизначений обов`язковийдосудовий порядокурегулювання спору; відомостіпро вжиттязаходів забезпеченнядоказів абопозову доподання позовноїзаяви,якщо такіздійснювалися; перелікдокументів таінших доказів,що додаютьсядо заяви;зазначення доказів,які неможуть бутиподані разоміз позовноюзаявою (занаявності);зазначення щодонаявності упозивача абоіншої особиоригіналів письмовихабо електроннихдоказів,копії якихдодано дозаяви; попередній(орієнтовний)розрахунок сумисудових витрат,які позивачпоніс іякі очікуєпонести узв`язку ізрозглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Заява ГУ ДПС у Чернігівській області вищевказаним вимогам процесуального закону не відповідає, оскільки в заяві не зазначено адреси електронної пошти або її відсутність, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; зазначення щодо наявності у заявника або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Так, відповідно до п. 11 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб.

Згідно із ч. 3 ст.294ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч.9ст.10 ЦПК Україниякщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Враховуючи те, що глава12«Розгляд судом справ про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб» розділуІV «Окреме провадження» ЦПК Українине містить норм, що регулюють наслідки недотримання форми та змісту заяви про про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, суд дійшов висновку за можливе застосувати аналогію закону та відповідно достатті 185 ЦПК Українизаяву про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, залишити без руху.

Відтак, оскільки нормамиЦПК Українине передбачено залишення без руху заяви, яка подана в порядку окремого провадження, в даному випадку підлягають застосуванню за аналогією положенняЦПК Українищодо залишення без руху позовної заяви.

Вказані недоліки заяви перешкоджають відкрити провадження в даній справі.

Згідно з ч.1ст.185ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без дотримання вимог, викладених у статтях 175-177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на викладені вище обставини, суд дійшов висновку про залишення заяви без руху з наданням заявнику строку для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

Враховуючи зазначене, залишення заяви без руху жодним чином не перешкоджає заявнику у доступі до правосуддя після усунення недоліків позову.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.175,177,185,258,261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

постановив:

заяву Головного Управління ДПС у Чернігівській області, зацікавлена особа Акціонерне акціонерне товариство «Кредобанк», ТОВ «СІВЕР ЛІС ЕКСПОРТ» про розкриття інформації, яка містить банківську таємницю - залишити без руху.

Встановити для Головного Управління ДПС у Чернігівській області строкп`ять днів з дня вручення копії ухвали, для усунення недоліків, зазначених у мотивувальній частині ухвали.

В разі не усунення до встановленого терміну недоліків, зазначених в ухвалі, заява буде вважатись неподаною та буде повернута заявнику з усіма додатками до неї.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до ч.2 ст.353 ЦПК Українизаперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Дзеньдзюра С.М.

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117667791
СудочинствоЦивільне
Сутьрозкриття інформації, яка містить банківську таємницю

Судовий реєстр по справі —465/1674/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Дзеньдзюра С. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Дзеньдзюра С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні