Ухвала
від 15.03.2024 по справі 748/1227/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2-о/748/53/24

Єдиний унікальний № 748/1227/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

15 березня 2024 року м. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі судді Меженнікової С.П.,перевіривши додержаннявимог,викладених устаттях 295-297ЦПК Українипри подачізаявиОСОБА_1 (зареєстрованемісце проживання: АДРЕСА_1 ),

заінтересовані особи:Орган опікита піклуванняІванівської сільськоїради Чернігівськогорайону Чернігівськоїобласті (юридична адреса: Чернігівська область, Чернігівський район, с. Іванівка, вул. Дружби, буд. 33б), ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 )

про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

Заява підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Підстав для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відео-конференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених, в тому числі, пунктом 1 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Керуючись статтями 187, 260-261, 293, 297 ЦПК України

У Х В А Л И В:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити окреме провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Іванівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 07 травня 2024 року 09:00 годину, в приміщенні Чернігівського районного суду Чернігівської області (м. Чернігів, вул. Хлібопекарська, 4).

У судове засідання викликати учасників справи.

Справу розглядати в складі одного судді і двох присяжних.

Доручити Чернігівському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 , та забезпечити його прибуття на 07.05.2024 на 09 год. 00 хв. до Чернігівського районного суду Чернігівської області за адресою: вул. Хлібопекарська,4, м. Чернігів.

Копію ухвали направити до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (місцезнаходження: пр-т Миру, 49-А, оф. 709, м. Чернігів) для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud2523/.

Копію ухвали про відкриття провадження надіслати учасникам справи. Копію заяви з копіями доданих до неї документів надіслати заінтересованій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.П. Меженнікова

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117668834
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —748/1227/24

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні