Ухвала
від 15.03.2024 по справі 741/109/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

15 березня 2024 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 741/109/24

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/615/24

Чернігівський апеляційний суд у складі судді Висоцької Н.В., перевіривши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , яка подана їх адвокатом Іллющенко Сергієм Вікторовичем, на ухвалу Носівського районного суду Чернігівської області від 09 січня 2024 року про відмову у відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Носівської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про скасування державної реєстрації земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Носівського районного суду Чернігівської області від 09.01.2024 у відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Носівської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про скасування державної реєстрації земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень відмовлено.

Не погоджуючись з вказаною ухвалою суду представник ОСОБА_1 та ОСОБА_2 адвокат Іллющенко С.В. подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу суду першої інстанції та направити справу для продовження розгляду.

Апеляційну скаргу заявником було подано до суду апеляційної інстанції 06.03.2024.

07.03.2024 судом апеляційної інстанції було витребувано справу з Носівського районного суду Чернігівської області.

12.03.2024 справа надійшла до Чернігівського апеляційного суду.

Крім того, в апеляційній скарзі заявник просить поновити строк на подання апеляційної скарги. В обґрунтування посилається на те, що повна ухвала суду позивачам не була вручена у день її проголошення або складення, а була надіслана поштовим відправленням, яке було вручене 21.02.2024, а отже строк на апеляційне оскарження підлягає поновленню.

Відповідно до норм ч. 2 ст. 354 ЦПК України передбачено, що учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 354 ЦПК України, строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Матеріали справи не містять відомостей про отримання позивачем ОСОБА_2 копії оскаржуваної ухвали, ОСОБА_1 отримав поштовою кореспонденцією 21.02.2024, що підтверджується зворотнім повідомленням (а.с. 14), апеляційну скаргу подано до Чернігівського апеляційного суду 06.03.2024 (а.с. 15).

З врахуванням викладеного, у відповідності до п. 2 ч. 2 ст. 354 ЦПК України, строк на апеляційне оскарження підлягає поновленню.

Проте, апеляційне провадження за даною апеляційною скаргою не може бути відкрите з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час виникнення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 356 ЦПК України в апеляційній скарзі мають бути зазначені повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб).

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи.

Вказаним вимогам процесуального кодексу апеляційна скарга не відповідає.

Як вбачається, в апеляційній скарзі не зазначено всіх учасників справи, а саме третю особу: державного реєстратора Бобровицької міської ради Чернігівської області Бойко О.М..

За таких підстав, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку для надання апеляційному суду виправленої апеляційної скарги, в якій зазначити всіх учасників справи, та відповідно надати копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись ст.ст. 185, 354, 356 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Носівського районного суду Чернігівської області від 09 січня 2024 року задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 та ОСОБА_2 строк на апеляційне оскарження ухвали Носівського районного суду Чернігівської області від 09 січня 2024 року.

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , яка подана їх адвокатом Іллющенко Сергієм Вікторовичем, на ухвалу Носівського районного суду Чернігівської області від 09 січня 2024 року про відмову у відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Носівської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про скасування державної реєстрації земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень - залишити без руху.

Запропонувати заявникам усунути зазначений в ухвалі недолік апеляційної скарги надавши строк протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали та надати до канцелярії Чернігівського апеляційного суду виправлену апеляційну скаргу, в якій зазначити всіх учасників справи, та відповідно надати копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи.

Копію ухвали направити особі, яка подала апеляційну скаргу.

Роз`яснити, що в разі невиконання вказаних вимог апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута.

Інформація про рух справи буде розміщена на офіційному веб-сайті Чернігівського апеляційного суду за посиланням: https://court.gov.ua/sud4823/

Суддя Н. В. Висоцька

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117669295
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —741/109/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Гридасова А. М.

Постанова від 16.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Постанова від 16.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Гридасова А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні