Ухвала
від 15.03.2024 по справі 296/11941/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/11941/23

2/296/831/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

"15" березня 2024 р. м.Житомир

Суддя Корольовського районного суду м.Житомира Маслак В.П., розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» про стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення середнього заробітку за весь час затримки виплати-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корольовського районного суду м. Житомира перебуває дана цивільна справа.

На електронну адресу суду 11.03.2024 року надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через систему Електронний суд).

Представник відповідача зазначає, що відповідно до ЗУ «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України «Про введення воєнного стану» на території України запроваджено воєнний стан, тому вищезазначені обмеження пересування роблять неможливим для сторін реалізувати своє право на участь у судових засіданнях. Разом з тим, право на судовий захист не може бути обмеженим через воєнний стан.

Згідно ч.1, 2, 5 ст.12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частинами 1-3 ст.212 ЦПК України встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до рекомендацій РСУ від 02 березня 2022 року, якщо за об`єктивних обставин учасник провадження не може прибути в судове засідання суд може допустити участь такого учасника в режимі відеоконференції за допомогою будь-яких інших технічних засобів, в тому числі і власних.

Наказом ДСА України №169 від 08 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференц зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Для участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (реєстрація особи в системі «EasyCon» на сайті «Судова влада України», подача відповідної заяви не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання, обов`язкове направлення такої заяви іншим учасникам справи, наявність у суду технічної можливості (обладнання та можливості його використання у визначений день і час).

З огляду на викладене та з метою унеможливлення безпідставного звинувачення суду у недопущенні до правосуддя і обмеження сторін в справі у реалізації своїх процесуальних прав та обов`язків, суддя приходить до висновку про задоволення заяви представника відповідача ОСОБА_1 .

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 212, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Судове засідання у справі за позовом ОСОБА_2 до Державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» про стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення середнього заробітку за весь час затримки виплати, призначене на 29 березня 2024 року на 10 год. 00 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Особою яка буде приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «EasyCon» є представник відповідача ОСОБА_1 .

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. П. Маслак

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117672062
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення середнього заробітку за весь час затримки виплати

Судовий реєстр по справі —296/11941/23

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні