Ухвала
від 14.03.2024 по справі 368/397/24
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4-с/368/5/24

Справа № 368/397/24

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" березня 2024 р. Суддя Кагарлицького районного суду Київської області Іванюта Т.Є.розглянувши скаргу ОСОБА_1 на бездіяльність Кагарлицького відділу державної виконавчої служби в Обухівському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), заінтересована особа АТ «Райффайзен банк аваль», Товариство з обмеженою відповідальністю «Девелоп фінанс», -

в с т а н о в и в :

12.03.2024 року на адресу Кагарлицького районного суду Київської області надійшла скарга ОСОБА_1 на бездіяльність Кагарлицького відділу державної виконавчої служби в Обухівському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), заінтересована особа АТ «Райффайзен банк аваль», Товариство з обмеженою відповідальністю «Девелоп фінанс».

У скарзі просить визнати протиправною бездіяльність Кагарлицького відділу державної виконавчої служби у Обухівському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), що полягає у не знятті арешту, накладеного на все нерухоме майно, що належить ОСОБА_1 та накладено 27 вересня 2018 року постановою, серія та номер 52879515 державним виконавцем Качанюк О.В.

Зобов`язати Кагарлицький відділ державної виконавчої служби у Обухівському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) зняти арешт, накладений на все майно, що належить ОСОБА_1 , накладений в рамках виконавчого провадження №52879515.

Відповідно до ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленого цим Кодексом звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Виходячи із загальних засад цивільного судочинства, суд застосовує до поданої скарги вимоги ст. 175, 177 ЦПК України.

Встановлено, що скарга ОСОБА_1 не відповідає вимогам встановленим ЦПК України.

Відповідно до ст. 447 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Отже, сторони виконавчого провадження наділені правом звернення до суду зі скаргою на рішення, дії чи бездіяльність, в тому числі, приватного виконавця під час виконання судового рішення.

Відповідно до ст. 448 ЦПК України скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Вказану скаргу слід залишити без руху, оскільки вона подана з порушенням вимог ст.ст.177 ЦПК України.

Відповідно до ст.177 ЦПК України «позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, до додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб».

Оскільки скарга подана лише в одному екземплярі, а також не надано доказів на підтвердження вказаних у скарзі обставин, то її слід залишити без руху та надати строк для усунення недоліків.

Керуючись ст. 177, 447, 448 ЦПК України,-

ухвалив :

Скаргу ОСОБА_1 на бездіяльність Кагарлицького відділу державної виконавчої служби в Обухівському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), заінтересована особа АТ «Райффайзен банк аваль», Товариство з обмеженою відповідальністю «Девелоп фінанс», залишити без руху та надати строк для усунення недоліків протягом 10 днів з часу отримання копії ухвали, роз`яснивши, що в противному разі скарга буде вважатись неподаною та повернута.

Суддя: Т.Є. Іванюта

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117672831
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —368/397/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні