Ухвала
від 14.03.2024 по справі 382/397/24
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/397/24

Провадження № 2-н/382/21/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" березня 2024 р. Суддя Яготинського районного суду Київської області Кисіль О. А., розглянувши матеріали заяви Комунального підприємства «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» про видачу судового наказу про стягнення із ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого постачання холодної води,

ВСТАНОВИВ :

До суду надійшла заява Комунального підприємства «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» про видачу судового наказу про стягнення із ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого постачання холодної води.

Відповідно до ч. 5ст. 165 ЦПК Україниу разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник: ОСОБА_2 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

На підтвердження відповідного факту проживання боржника, судом було зроблено запит до Органу реєстрації Яготинської міської ради Бориспільського району Київської області щодо надання інформації про реєстрацію місця проживання відносно вищевказаного боржника.

08.03.2024 року від до Органу реєстрації Яготинської міської ради Бориспільського району Київської області надійшла інформація на запит, з котрої вбачається що боржник ОСОБА_1 , відповідно до картотеки з питань реєстрації місця проживання та реєстрі територіальної громади, 14.02.2018 року знято з реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 (за рішенням суду)

Відповідно до ч. 9ст. 165 ЦПК Україниу разі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника, суд відмовляє у видачі судового наказу.

На підставі вищевикладеного, приходжу до висновку, що у видачі судового наказу належить відмовити, оскільки отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання боржника.

Згідно ч. 2 ст. 167 ЦПК України, за результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне відмовити заявнику у видачі судового наказу. Відмова у видачі судового наказу із зазначеної підстави не є перешкодою для звернення з такою заявою у позовному порядку.

Керуючись ст.ст.165, ч.2 ст.166 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Відмовити Комунальному підприємству «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» про видачусудового наказупро стягненняіз ОСОБА_1 заборгованості занадані послугиз централізованогопостачання холодноїводи,- та матеріали справи повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що відмова у прийнятті заяви унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися до суду з тими самими вимогами у порядку позовного провадження.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення

Суддя Кисіль О. А.

СудЯготинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117673064
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —382/397/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні