Ухвала
від 15.02.2024 по справі 390/2509/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/2509/23

Провадження № 2/390/1041/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

"15" лютого 2024 р. Кіровоградський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Квітки О.О.,

при секретарі Шульзі А.О.,

за участю представника позивача адвоката Жабського Д.В.,

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнівм.Кропивницький за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Жабський Дмитро Вікторович, до приватного виконавця виконавчого округу Кіровоградської області Брандальського Дмитра Сергійовича про визнання права власності на земельну ділянку,

встановив:

В провадженні Кіровоградського районного суду Кіровоградської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Жабський Дмитро Вікторович, до приватного виконавця виконавчого округу Кіровоградської області Брандальського Дмитра Сергійовича про визнання права власності на земельну ділянку.

Представник позивача адвокат Жабський Д.В. в підготовчому судовому засіданні просив залучити до участі у справі в якості третьої особи ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ) та призначити справу до судового розгляду. Необхідність залучення ОСОБА_2 обґрунтував тим, що вона є власницею вказаної спірної ділянки.

Від відповідача ОСОБА_3 надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання без його участі, відзив на позов не подав.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залученнятретіх осібдо участіу справісуд постановляєухвалу. Третіособи,які незаявляють самостійнихвимог,мають процесуальніправа іобов`язки,встановленістаттею 43цьогоКодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку (ч.ч. 5-7 ст.53 ЦПК України).

Частиною 3 ст. 83 ЦПК України передбачено, що третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинна подати суду докази разом з поданням письмових пояснень.

У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Вимоги та порядок подання пояснень визначені ст. ст. 181, 192 ЦПК України.

При підготовці справи до судового розгляду по суті були проведені підготовчі дії, передбачені ст.197 ЦПК України, які суд вважає достатніми для закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що підстави для відкладення підготовчого засідання, оголошення в ньому перерви або продовження строку підготовчого провадження відсутні, підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження чи закриття провадження по справі на цей час не встановлено, спір між сторонами не врегульований, а тому справу слід призначити до розгляду по суті, з визначенням дати, часу і місця проведення судового засідання.

Керуючись ст.ст. 53, 83, 181, 192, 197,198,200 ЦПК України, суд

постановив:

Залучити до участі у справі ОСОБА_2 , як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу №390/2509/23 (провадження №2/390/1041/23) за позовом ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Жабський Дмитро Вікторович, до приватного виконавця виконавчого округу Кіровоградської області Брандальського Дмитра Сергійовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_2 , про визнання права власності на земельну ділянку, до судового розгляду по суті на 16 год. 00 хв. 28 березня 2024 року у залі судового засідання в приміщенні Кіровоградського районного суду Кіровоградської області (25014, м. Кропивницький, вул. Кільцева, 36-Б).

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Роз`яснити сторонам, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

Копію ухвали та позовної заяви направити ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), для відома.

Запропонуватитретій особі до 28.03.2024надати свої письмові пояснення щодо позову відповідно до вимог ст. ст. 181, 192 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.О.Квітка

СудКіровоградський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117673106
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —390/2509/23

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні