Ухвала
від 14.03.2024 по справі 536/2073/23
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2-о/537/14/2024

Справа № 536/2073/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.03.2024 суддя Крюківського районного суду міста Кременчука Полтавської області Маханьков О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Градизької селищної ради Кременчуцького району Полтавської області (орган опіки та піклування),

про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,

встановив:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, відповідно до якої прохає суд ухвалити рішення, яким продовжити строк дії рішення Кременчуцького районного суду Полтавської області від 22.11.2021, справа № 537/1449/21, провадження № 2-о/536/63/21 про визнання ОСОБА_2 недієздатною, встановлення над нею опіки та призначити заявника ОСОБА_1 опікуном та просить призначити судово-психіатричну експертизу.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 13.10.2023 відкрито провадження у справі та призначено судове засідання.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 01.11.2023 призначено по справі судово-психіатричну експертизу та провадження зупинено на час проведення експертизи.

На адресу суду надійшов висновок судово-психіатричного експерта № 113 від 26.02.2024 стосовно ОСОБА_2 .

Зі змісту статті 254 ЦПК України вбачається, що провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

За таких обставин, з врахуванням того, що обставини, що викликали зупинення провадження по справі відпали, на адресу суду надійшов висновок експерта, суд з власної ініціативи вважає за необхідне поновити провадження по справі та призначити справу до розгляду.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги», справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Згідно ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Враховуючи викладене, приймає до уваги, що однією з заявлених вимог є продовження строк дії рішення про визнання особи недієздатною недієздатним, а також те, що самостійно вказана особа не взмозі звернутись до відповідного фахівця для надання їй правової допомоги та є учасником судового розгляду, суд вважає необхідним призначити цій особі адвоката через Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст. 33, 252, 254 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Поновити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Градизької селищної ради Кременчуцького району Полтавської області (орган опіки та піклування) про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Призначити судове засідання на 25 березня 2024 року о 08 годині 30 хвилин в приміщенні Крюківського районного суду міста Кременчука Полтавської області за адресою: 39617, Полтавська область, місто Кременчук, вулиця Троїцька, будинок 37/49.

Залучити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Градизької селищної ради Кременчуцького району Полтавської області (орган опіки та піклування) про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Доручити Кременчуцькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, буд. 54, email: kremenchuk.poltava@legalaid.pl.ua) призначити адвоката для ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно якої розглядається питання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, для здійснення захисту за призначенням.

Копію ухвали направити Кременчуцькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання, сторонам для відома.

Розгляд справи проводити судом у складі судді та двох присяжних.

Викликати в судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kr.pl.court.gov.ua/sud1615/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Маханьков О.В.

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117673549
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —536/2073/23

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні