Ухвала
від 13.03.2024 по справі 646/2765/24
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/2765/24

№ провадження 2/646/1750/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження

13.03.2024 м.Харків

Суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Шиховцова А.О., розглянувши матеріали цивільної справи № 646/2765/24 за позовною заявою представник заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінпром Маркет»</a>, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євгена Михайловича, Ку`янський відділ державної виконавчої служби у Куп`янському районі Харківської області, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження Червонозаводського районного суду м. Харкова 12.03.2024 року надійшла позовна заява про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 12 ст. 28 ЦПК Українипозови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню можуть пред`являтися за місцем його виконання. Місцем проживання ОСОБА_2 є АДРЕСА_1 .

Статтею11 ЦПК Українирегламентовано, що порядок здійснення провадження у справі суд визначає відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною 4 статті 19 ЦПК України визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, якими для цілей цього Кодексу є справинезначної складності.

Таким чином, враховуючи категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, на підставіч.3 ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться, що відповідає ч.3 ст. 279 ЦПК України.

Частиною 5 статті 279 ЦПК України визначено, що за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Одночасно з позовною заявою представником позивача до суду подано заяву про витребування доказів, а саме: копій матеріалів справи з видачі оспорюваного виконавчого напису.

Відповідно до частини 1статті 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частиною першої статті 8 Закону України «Про нотаріат» визначено, що сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо є нотаріальною таємницею, тому самостійно отримати такі відомості позивач можливості не має.

З інформації, розміщеної на офіційному вебсайті Мін`юсту, судом встановлено, що Наказом Міністерства юстиції України відповідно до рішення Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату від 17.12.2021 № 4 та на підставі підпунктів , «е», «з» та «і» пункту 2 частини першої статті 12 Закону України «Про нотаріат, а саме у зв`язку з набранням законної сили рішеннями судів про порушення нотаріусом вимог законодавства при вчинення ним нотаріальних дій,які встановленні рішеннями судів, набранням законної сили рішенням судів про порушення нотарусом вимог законодавства при вчиненні ним нотаріальних дій, а також неодноразовими порушенням нотаріусом правил професійної етики, затверджених Міністерством юстиції України, свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю, видане Міністерством юстиції України 30.11.2009 року за № 7921 на ім`я ОСОБА_3 , анульовано.

Суд вважає за необхідне звернутися до Київського обласного державного нотаріального архіву (08200, Київська обл., місто Ірпінь, вул.Жовтнева, будинок 34) та Київського державного нотаріального архіву (03151, м.Київ, проспект Повітрофлотський,76-Г) з метою з`ясування, чи передано приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Є.М. до зазначеного архіву на зберігання справу про вчинення виконавчого напису від 18.03.2021 року та зареєстрованого в реєстрі за №13973.

Зважаючи на це, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість у відповідності до вимог п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом, тому вважає за доцільне витребувати від приватного виконавця копію виконавчого провадження № 66364368 та при наявності в архіві справи провчинення виконавчогонапису від18.03.2021року,зареєстрованого вреєстрі за№13973 витребуватиналежно завіренікопії усіхнаявних уній документів, оскільки витребування матеріалів від приватного нотаріуса є неможливим, у зв`язку з анулюванням свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Керуючись ст.ст. 4, п. 4 ч.5 ст. 12, ст. ст. 128, 187 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 - ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінпром Маркет»</a>, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євгена Михайловича, Ку`янський відділ державної виконавчої служби у Куп`янському районі Харківської області, провизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Призначити справу для розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання, якевідбудетьсяо 12 год 00 хв 28 березня 2024 рокуу залі суду Червонозаводського районного суду м.Харкова, розташованому за адресою: місто Харків,майдан Героїв Небесної Сотні, 36, 3-й під`їзд.

Відповідач має правопротягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справіподати відзив, у якому викласти заперечення проти позову.У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У разі запереченняпроти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження відповідач має право подати відповідну заяву у п`ятиденний строк здня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у 5-денний строк з дня його отримання, а відповідач - заперечення у 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив.

Копія відзиву, відповіді на відзив та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.Зазначені заяви по суті справиповинні відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України.

Треті особи маютьправо у строк до 29 лютого 2024року подати пояснення, у якихвикласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановленічастинами третьою - шостоюстатті 178 цього Кодексу.

Витребувати уКуп`янському відділі деравної виконавчої служби у Куп`янському районі Харківської області Східного міжрегаонального управління юстиції належним чином засвідчені копії документів, які стали підставою для відкриття виконавчого провадження № 66364368.

Витребувати у Київського державного нотаріального архіву (03151, м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд.76-Г) та у Київського обласного державного нотаріального архіву (08200, Київська обл., місто Ірпінь, вул.Жовтнева, будинок 34) інформацію, чи передано приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенко Євгеном Михайловичем до зазначеного архіву на зберігання справу про вчинення виконавчого напису від 18.03.2021 року та зареєстрованого в реєстрі за №13973, відповідно до якого задоволено вимоги ТОВ «ФІНПРОМ МАРКЕТ» про стягнення з ОСОБА_2 суму в розмірі 18 500,00 грн, а у випадку її наявності у цьому архіві витребувати належно завірені копії усіх наявних у ній документів.

Витребувані відомості необхідно надати суду у строк до 28.03.2024 року.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки:

http://kpm.hr.court.gov.ua/sud2035/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Червонозаводського районного суду

м.Харкова А.О.Шиховцова

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117678941
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —646/2765/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шиховцова А. О.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шиховцова А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні