Ухвала
від 22.01.2024 по справі 646/3743/19
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/3743/19

Провадження № 2/646/969/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.01.2024 м.Харків

Суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Сіренко Ю.Ю., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Харківобленерго», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Державна інспекція енергетичного нагляду України про захист прав споживачів,

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду зпозовом доАкціонерного товариства «Харківобленерго», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Державна інспекція енергетичного нагляду України про захист прав споживачів.

На підставі проколу атоматизованого розподілу судової справи між суддями від 03.05.2019 року вищевказана позовна заява передана на розгляд в провадження судді Єжова В.В.

На підставі розпорядження щодо повторного автоматизованого розподілу невирішених судових справ, які перебували в провадженні судді Єжова В.В. від 09.11.2021 року та протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.11.2021 року вищевказана позовна заява надійшла в провадження судді Сіренко Ю.Ю.

Указом Президента України №64/2022 в Україні 24.02.2022 введено воєнний стан, дію якого продовжено відповідними Указами Президента України.

Враховуючи неможливість судом здійснювати правосуддя під час воєнного стану, Розпорядженням Верховного Суду від 10.03.2022 №4/0/9-22 було змінено територіальну підсудність судових справ Червонозаводського районного суду м. Харкова та визначено замість нього Ленінський районний суд м. Полтави.

Розпорядженням Верховного Суду №65 Про відновлення територіальної підсудності судових справ окремих судів м. Харкова та Харківської області повернуто підсудність до Червонозаводського районного суду м.Харкова, у зв`язку з чим Ленінським районним судом м. Полтави було повернуто до Червонозаводського районного суду м. Харкова вищевказану справу.

Ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 25.07.2023 року позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Харківобленерго», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Державна інспекція енергетичного нагляду України про захист прав споживачів - залишено без руху оскільки вона не відповідала вимогам ст.ст.175,177 ЦПК Українита позивачу роз`яснено право протягом п`яти днів з дня отримання ухвали усунути виявлені недоліки, шляхом подання заяви з додержанням вимог, встановлених ст.ст.175,177 ЦПК України.

Ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 25.09.2023 року позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Харківобленерго», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Державна інспекція енергетичного нагляду України про захист прав споживачів визнано неподаною та повернуто позивачу.

Ухвалою Харківського апеляційного суду від 21.12.2023 року скасовано ухвалу Червонозаводського районного суду м. Харкова від 25.09.2023 року та справу направлено до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Справа підсудна Червонозаводському районному суду м. Харкова.

Пунктом 4 ч.2 ст.187ЦПК України передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи вказані у ст.274ЦПК обставини, вбачається, що вищезазначена позовна заява підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження за правилами, передбаченими Главою 10 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 19, 175-179, 187, 190, 191, 274 - 279, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Харківобленерго», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Державна інспекція енергетичного нагляду України про захист прав споживачів.

Розглядати справу за правилами спрощеного провадження, з повідомленням сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по сутіна 18.03.2024 року об 11-00 год.у приміщенні Червонозаводського районного суду м. Харкова за адресою: м. Харків, м-н Героїв Небесної Сотні, 36, під. 3, каб. 31, під головуванням судді Сіренко Ю.Ю.

Не пізніше п`ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учаснику справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Суддя - Ю.Ю. Сіренко

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117679009
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —646/3743/19

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Постанова від 21.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні