Ухвала
від 05.02.2024 по справі 946/9447/23
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/9447/23

Провадження № 2/946/1484/24

УХВАЛА

05 лютого 2024 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого судді - Смокіної Г.І.,

за участю секретаря судового засідання - Кріпакової К.Т.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Ізмаїлі позов ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини» Одеської обласної ради, третя особа - Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Одеської області, про припинення стягнення аліментів на дитину,

В С Т А Н О В И В:

08.11.2023 ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області, про розірвання шлюбу та позбавлення батьківських прав.

04.12.2023 від позивачки надійшло клопотання про витребування доказів, а саме:

-з Комунального некомерційного підприємства "Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини" Одеської обласної ради" за адресою: 68600, Одеська область, місто Ізмаїл, вулиця Зелена, 107 відповідний документ з інформацією про удочеріння ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (номер судового рішення, дата його ухвалення та набрання ним законної сили, найменування закладу, у якому виховувалася дитина на день її удочеріння, тощо, але без зазначення інформації про осіб, що удочерили дитину);

-з Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області копію рішення про удочеріння ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та/або відповідний витяг з вказаного рішення, але без зазначення (видалення) інформації про осіб, що удочерили дитину.

В судове засідання позивачка не з`явилася, про час та місце підготовчого судового засідання повідомлена належним чином.

В судове засідання представник відповідача не з`явився, про час та місце підготовчого судового засідання повідомлений належним чином.

В судове засідання представник третьої особи не з`явився, про час та місце судового слухання справи повідомлений належним чином.

Згідно ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вислухавши учасників справи, перевіривши матеріали справи, враховуючи предмет та підстави позову, суд вважає клопотання підлягаючим частковому задоволенню з огляду на відсутність реквізитів судового рішення, яке просить витребувати позивачка.

Керуючись ст. 12, 76, 84, 258-260 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства "Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини" Одеської обласної ради" за адресою: 68600, Одеська область, місто Ізмаїл, вулиця Зелена, 107 інформацію про удочеріння ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (номер судового рішення, дата його ухвалення та набрання ним законної сили, найменування закладу, у якому виховувалася дитина на день її удочеріння, тощо, без зазначення інформації про осіб, що удочерили дитину).

Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Г.І.Смокіна

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117680885
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення стягнення аліментів на дитину

Судовий реєстр по справі —946/9447/23

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Смокіна Г. І.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Смокіна Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні