Ухвала
від 15.03.2024 по справі 573/502/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/502/24

Номер провадження 2-о/573/27/24

У Х В А Л А

15 березня 2024 року м. Білопілля

Суддя Білопільського районногосуду СумськоїобластіЗамченкоА.О., розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Юшкевич Євгенії Юріївни про проведення судових засідань у режимі відеоконференції,

в с т а н о в и л а :

У провадженні Білопільського районного суду Сумської області знаходиться цивільна справа за заявою КУ СОР «Білопільський дитячий будинок-інтернат», заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Орган опіки та піклування Білопільської міської ради, про продовження строку дії рішення про визнання недієздатним.

До суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Юшкевич Є.Ю. про проведення судових засідань у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно зч.ч.1,3ст.212ЦПК Україниучасники справимають правобрати участьу судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

З огляду на викладене, суд вважає за можливе надати адвокату Юшкевич Є.Ю. можливість приймати участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и л а :

Клопотання представника представника ОСОБА_1 адвоката ЮшкевичЄвгенії Юріївнипро проведеннясудових засіданьу режимівідеоконференції задовольнити.

Забезпечити участь представника представника ОСОБА_1 адвоката ЮшкевичЄвгенії Юріївни у судовому засіданні з розгляду справи за заявою Комунальної установи Сумської обласної ради «Білопільський дитячий будинок-інтернат», заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Орган опіки та піклування Білопільської міської ради Сумської області, про продовження строку дії рішення про визнання недієздатним, яке призначене на 09:30 15.03.2024, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Попередити ОСОБА_2 , що відповідно до ч. 5 ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити ОСОБА_2 , що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117681037
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судових засідань у режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —573/502/24

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Рішення від 15.03.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Рішення від 15.03.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні