Ухвала
від 15.03.2024 по справі 516/53/24
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=====================================================================

Справа № 516/53/24

Провадження № 2-о/516/29/24

УХВАЛА

15 березня 2024 року

Суддя Теплодарського міського суду Одеської області Мислива Л.М., розглянувши заяву

ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ),

заінтересовані особи:

ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ),

Виконавчий комітет Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області в особі органу опіки та піклування (місцезнаходження: 65490, м. Теплодар Одеської області, вул. Піонерна, 7),

Хмільницький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Хмільницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м.Київ) (місцезнаходження: 22000, м. Хмільник Вінницької області, вул. Столярчука, 1),

про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИЛА:

Представник заявниці ОСОБА_1 адвокат Задорожна О.В., звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити факт батьківства ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який загинув ІНФОРМАЦІЯ_2 , відносно дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; змінити прізвище дітей та внести відповідні зміни до актових записів про народження дітей. Свої вимоги мотивує тим, що зазначені діти проживають із заявницею, вона їх виховує та утримує, а загиблий ОСОБА_3 є її рідним сином. Згідно висновку експерта ОСОБА_3 може являтись біологічним батьком дітей 99,98%. У зв`язку з наведеним просить задовольнити заяву.

Згідно ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремогопровадження розглядаютьсясудом здодержанням загальнихправил,встановлених цимКодексом,за виняткомположень щодозмагальності тамеж судовогорозгляду. Заява подана із додержанням вимог ст.ст. 318, 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі, визначені ст.ст. 185, 186 ЦПК України, відсутні. Суд приймає дану заяву до розгляду та відкриває провадження у справі.

Справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Керуючись ст.ст. 19, 175, 187, 293-294, 315-316 ЦПК України,

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області в особі органу опіки та піклування, Хмільницький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Хмільницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м.Київ), про встановлення факту, що має юридичне значення.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 23 квітня 2024р. об 10 год. 30 хв. в приміщенні Теплодарського міського суду Одеської області.

Встановити заінтересованим особам строк до 23.04.2024р. для подання відзиву на заяву. У зазначений строк заінтересовані особи мають право надіслати суду відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та докази на підтвердження обставин, які обґрунтовують заперечення проти заяви. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання заінтересованими особами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/sud1530/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Одеськогоапеляційного суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117682184
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —516/53/24

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні