Ухвала
від 15.03.2024 по справі 905/210/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

15.03.2024р. Справа № 905/210/21

Господарський суд Донецької області в складі судді Харакоза К.С.,

у справі за заявою кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Вуглекон", м.Київ,

до боржника Приватного акціонерного товариства "Центральна збагачувальна фабрика "Мирноградська" (код ЄДРПОУ 24820699), м.Київ,

про банкрутство,

розпорядник майна арбітражний керуючий Козловська Д.В.,

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Донецької області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Вуглекон", м. Київ, про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Центральна збагачувальна фабрика "Мирноградська" (код ЄДРПОУ 24820699), м. Мирноград, Донецька область.

Ухвалою суду від 08.02.2021 прийнято до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Центральна збагачувальна фабрика "Мирноградська".

Ухвалою господарського суду від 22.02.2021 відкрито провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Центральна збагачувальна фабрика "Мирноградська"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Козловську Діану Валеріївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №484 від 15.03.2013).

09.03.2021р. за номером 66061 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднене оголошення (повідомлення) про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Центральна збагачувальна фабрика "Мирноградська" (код ЄДРПОУ 24820699).

Протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство надійшли письмові заяви конкурсних кредиторів з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

Також до суду надійшли заяви кредиторів з вимогами до боржника після закінчення строку встановленого для подання заяв конкурсних кредиторів.

26.01.2024 постановлено ухвалу за результантами попереднього засідання.

15.03.2024 через систему Електронний суд надійшло клопотання розпорядника майна про витребування доказів, в якому останній просить суд витребувати від Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції повні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, що містить усі відомості певного актового запису цивільного стану, зміни та іншу інформацію, унесену до нього, або відомості про відсутність такого запису щодо ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

За результатами розгляду клопотання розпорядника майна про витребування доказів суд дійшов висновків про його задоволення з огляду на нижче наведене.

Клопотання від 15.03.2024 про витребування доказів розпорядник майна обґрунтовує тим, що вимоги кредитора ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) не розглядались судом, проте ні боржник, ні розпорядник майна, на сьогоднішній день не можуть встановити зв`язок із вказаною особою для узгодження питання виплати кредиторської заборгованості.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 81 ГПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.2. У клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується (крім клопотання про витребування судом групи однотипних документів як доказів); 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Згідно ч. 2 ст. 2 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», державній реєстрації відповідно до цього Закону підлягають народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу у випадках, передбачених законом, зміна імені, смерть.

Згідно абз. 2 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», відомості про народження фізичної особи та її походження, усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть підлягають обов`язковому внесенню до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та Єдиного державного демографічного реєстру в обсязі, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Відповідно до п. 6 Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2007 р. №1064, внесення до Реєстру відомостей про народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть здійснюється реєстратором одночасно із складенням відповідного актового запису цивільного стану.

Державний реєстр актів цивільного стану громадян - це державна електронна інформаційна система, яка містить відомості про акти цивільного стану, зміни, що вносяться до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання та відомості про видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану і про видачу витягів з нього. Державний реєстр актів цивільного стану громадян ведеться відділами державної реєстрації актів цивільного стану (ч.1 ст. 11 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану»).

Відповідно до п. 16. Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, на безоплатне отримання витягу з Реєстру мають право, в тому числі суди (судді), органи досудового розслідування, нотаріуси та інші органи державної влади (посадові особи), органи місцевого самоврядування (посадові особи), якщо запит зроблено у зв`язку із здійсненням ними повноважень, визначених актами законодавства.

Згідно п. 1.3. Розділу І Інструкції з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України від 24.07.2008 № 1269/5, з відповідними змінами, на запити фізичних осіб та державних органів, органів місцевого самоврядування (їх посадових осіб), а також шляхом безпосереднього доступу посадових осіб державних органів, нотаріусів до Реєстру у випадках, передбачених законом, з Реєстру видаються (отримуються) такі Форми витягів; а) витяг з Реєстру, що містить окремі відомості певного актового запису цивільного стану, зміни та іншу інформацію, унесену до нього, або відомості про відсутність такого запису, б) повний витяг з Реєстру, що містить усі відомості певного актового запису цивільного стану, зміни та іншу інформацію, унесену до нього, або відомості про відсутність такого запису.

Враховуючи наведене, беручи до уваги, що розпорядник майна не входить до переліку осіб, які мають право на одержання витягу з Реєстру про державну реєстрацію смерті згідно Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання розпорядника майна про витребування доказів.

Згідно п. 7 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Керуючись ст.ст.1, 2, 9 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 3, 12, 42, 81, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання розпорядника майна арбітражного керуючого Козловської Д.В. про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (адреса: 36014, м. Полтава, вул. Зіньківська, 6В, фактичне місцезнаходження: 49006, м. Дніпро, вул. Степана Бандери, буд. 43А) до 21.03.2024 року надати суду:

повні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, що містить усі відомості певного актового запису цивільного стану, зміни та іншу інформацію, унесену до нього, або відомості про відсутність такого запису щодо ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua

Суддя К.С. Харакоз

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117683101
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/210/21

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 02.08.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Плахов Олексій Вікторович

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні