Ухвала
від 14.03.2024 по справі 920/1367/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

14.03.2024м. СумиСправа № 920/1367/23Господарський суд Сумської області у складі головуючого судді Яковенка В.В., за участю секретаря судового засідання Саленко Н.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання № 02-01/78 від 23.02.2024 арбітражного керуючого Удовенка Р.П. про зобов`язання вчинити дії у справі № 920/1367/23, за заявою кредитора Головного управління ДПС у Сумській області (40009, м. Суми, вул. Іллінська, 13, код ЄДРПОУ 43995469) до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Кролевецький арматурний завод (41334, Сумська область, Кролевецький район, с. Литвиновичі, вул. Шевченка, 10, ЄДРПОУ 35148949) про визнання банкрутом,

за участі учасників справи:

кредитора: Сєдєлєва Т.А.;

представник розпорядника майна Жмакін С.А.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 19.12.2023 суд постановив відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Кролевецький арматурний завод, ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів; ввести процедуру розпорядження майном; призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Кролевецький арматурний завод арбітражного керуючого Удовенка Романа Петровича.

Ухвалою від 13.02.2024 суд постановив призначити підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на 14.03.2024.

23.02.2024 арбітражний керуючий Удовенко Р.П. подав до суду клопотання, в якому просить суд зобов`язати Конотопську районну державну адміністрацію невідкладно надати розпоряднику майна арбітражному керуючому Удовенку Р.П. копію реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Кролевецький арматурний завод.

Ухвалою від 27.02.2024 суд призначив розгляд клопотання в судове засідання на 14.03.2024.

Відповідно до частин 1, 8 статті 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: звертатися із запитами арбітражного керуючого, у тому числі щодо отримання копій документів, до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, підприємств, установ, у тому числі банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу, організацій, громадських об`єднань, а також до фізичних осіб. Під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних. Порядок доступу до такої інформації з баз даних та реєстрів встановлюється центральними органами виконавчої влади, які забезпечують їх ведення.

Згідно зі ст. 12-1 Кодексу України з процедур банкрутства орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи, керівники підприємств, установ, у тому числі банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу, організацій, громадських об`єднань, фізичні особи, яким направлено запит арбітражного керуючого, зобов`язані не пізніше десяти робочих днів з дня отримання запиту надати арбітражному керуючому відповідну інформацію, у тому числі таку, що становить банківську таємницю, таємницю надавача платіжних послуг або емітента електронних грошей, крім таємної та/або службової інформації та копій документів, у яких міститься таємна та/або службова інформація, копії документів.

У разі якщо запит арбітражного керуючого стосується надання значного обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду запиту арбітражного керуючого може бути продовжено до 20 робочих днів з обґрунтуванням причин такого продовження, про що арбітражному керуючому письмово повідомляється не пізніше п`яти робочих днів з дня отримання запиту арбітражного керуючого.

Задоволення запиту арбітражного керуючого може бути здійснено шляхом надання відповідної інформації, копій документів у формі електронного документа.

Відмова в наданні інформації на запит арбітражного керуючого, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації тягнуть за собою відповідальність згідно із законом, крім випадків відмови в наданні таємної та/або службової інформації.

Як зазначає розпорядник майна, на виконання своїх обов`язків 17.01.2024 на адресу Конотопської районної державної адміністрації направлено запит з проханням надати копію реєстраційної справи ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод».

Відповідно до інформації, що міститься на сайті Укрпошти, запит арбітражного керуючого Конотопською РДА було отримано 25.01.2024, проте станом на 23.02.2024 відповіді на запит арбітражного керуючого не отримано.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, з огляду на те, що розпорядником майна надано докази вчинення дій щодо самостійного отримання інформації, беручи до уваги ненадання Конотопською районною державною адміністрацією розпоряднику майна запитуваної інформації, суд дійшов висновку про задоволення клопотання розпорядника майна про витребування інформації та витребувати у Конотопської районної державної адміністрації інформацію, зазначену у клопотанні.

Керуючись ст. 12-1 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 81, 234, 235 Господарського процесуального Кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання розпорядника майна про зобов`язання вчинити дії задовольнити.

2. Зобов`язати Конотопську районну державну адміністрацію направити арбітражному керуючому Удовенку Роману Петровичу за адресою: 40000, м. Суми, вул. Кузнечна, 4 копію реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Кролевецький арматурний завод (41334, Сумська область, Кролевецький район, с. Литвиновичі, вул. Шевченка, 10, ЄДРПОУ 35148949).

3. Про виконання ухвали повідомити суд до 29.03.2024.

4. Копію ухвали надіслати розпоряднику майна, боржнику, Конотопській районній державній адміністрації.

Ухвала набирає чинності з моменту її прийняття 14.03.2024 та може бути оскаржена в установленому законом порядку.

Ухвала підлягає негайному виконанню в порядку встановленому чинним законодавством України для виконання судових рішень, та може бути пред`явлена до виконання в передбаченому чинним законодавством порядку протягом трьох років з дати її прийняття.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: htps://court.gov.ua/sud5021/.

СуддяВ.В. Яковенко

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117684487
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом,

Судовий реєстр по справі —920/1367/23

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Постанова від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 04.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні