Ухвала
від 14.03.2024 по справі 159/290/24
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/290/24

Провадження № 2/159/442/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

14 березня 2024 року м. Ковель

Ковельський міськрайонний суд Волинської області в складі: головуючого судді Шишиліна О.Г., за участю секретаря судового засідання Панечко К.В, розглянувши увідкритомупідготовчомусудовому засіданнівпорядкузагального позовного провадження цивільнусправу за позовом ОСОБА_1 до Дубівської сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ковельського міськрайонного суду Волинської області знаходиться вказана цивільна справа.

В підготовче судове засідання сторони не з`явились.

Позивач подала до суду заяву, в якій просить справу розглядати у її відсутності, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Клопотань , заяв про відкладення розгляду справи не надходило.

Строки визначені ЦПК на підготовче засідання сплили, завдання підготовчого розгляду щодо отримання доказів виконано.

Таким чином, судом встановлено, що сторони про час та місце слухання справи повідомлені належним чином, не явка осіб, які сповіщені про час та місце слухання справи не є підставою для відкладення слухання справи, підстав для відкладення слухання справи передбачених ст. 223 ЦПК України не встановлено.

Виходячи з вищевказаного, враховуючи передбачені діючим процесуальним законодавством строки розгляду справи, період знаходження справи на розгляді в суді, неодноразове призначення справи до розгляду, баланс інтересів учасників справи у як найшвидшому її розгляді, усвідомленість учасників справи про її розгляд, створення судом під час розгляду даної справи умов для реалізації її учасниками принципу змагальності сторін, викладення сторонами своєї правової позиції у заявах по справі, достатньої наявності у справі матеріалів для її розгляду, суд вважає розглянути за відсутності її учасників та вирішити питання щодо закриття підготовчого провадження та призначення розгляду справи по суті у відкритому судовому засіданні.

Вирішуючи питання щодо доцільності закриття підготовчого провадження та призначення слухання справи по суті у відкритому судовому засіданні, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 3 п. 10 ст. 2 ЦПК України основними засадами (принципами) цивільного судочинства зокрема є розумність строків розгляду справи судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

До судового розгляду спір між сторонами не врегульований. Відповідачем до суду не подано відзив на позовну заяву. На виконання ухвали суду про витребування доказів, за клопотанням позивача, надійшли витребувані докази.

Інших заяв, клопотань суду подано не було, про їх витребування питання не порушувалось.

На виконання п.1 ч. 1 ст.189 ЦПК України щодо остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, судом було надано учасникам провадження, зокрема відповідачу достатньо часу для з`ясування всіх необхідних обставин передбачених діючим цивільно-процесуальним кодексом України.

Беручи до уваги, що по справі проведені необхідні підготовчі дії, передбачені ст. 189 ЦПК України, суд вважає необхідним призначити справу до розгляду по суті.

Керуючись ст. 13, 55, 189, 196, 198, 200, 247, 258, 260, 261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Порядок з`ясування обставин по справі та дослідження доказів встановити наступний: дослідити письмові докази, що долучені до справи.

Закрити підготовчепровадження тапризначити справудо судовогорозгляду посутіна 01 квітня 2024 року, о 16 год. 30 хв. в приміщенні Ковельського міськрайонного суду Волинської області за адресою: м. Ковель, вул. Незалежності 15, про що повідомити сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:О. Г. Шишилін

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117685063
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —159/290/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні