Ухвала
від 15.03.2024 по справі 380/2801/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/2801/24

УХВАЛА

ПРО УЧАСТЬ У СУДОВОМУ ЗАСІДАННІ В РЕЖИМІ ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЇ ПОЗА МЕЖАМИ ПРИМІЩЕННЯ СУДУ

15 березня 2024 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд, суддя Клименко О.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника відповідача від 12 березня 2024 року та клопотання представника третьої особи від 14 березня 2024 року про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 380/2801/24 за позовом Приватного підприємства «Прикарпаттурист» (вул. Пасічна, 127/23, м. Львів, 79028) до Івано-Франківської обласної військової адміністрації (обласної державної адміністрації) (вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ, 76004), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації (вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ, 76004) про визнання протиправним та скасування рішення,-

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Прикарпаттурист» звернулося до Львівського окружного адміністративного суду із вищевказаним адміністративним позовом, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення виконавчого комітету Івано-Франківської обласної ради народних депутатів від 19 вересня 1989 року № 144 «Про затвердження переліку пам`яток архітектури місцевого значення» у частині включення у додаток до вказаного рішення об`єкту нерухомості - кінотеатру «Трембіта», що розташований за адресою вул. Дзержинського, 135 у м. Івано-Франківську (адреса після перейменування - вул. Гетьмана Мазепи, 135, м. Івано-Франківськ), охоронний № 461-іф (110257);

- судові витрати покласти на відповідача.

Ухвалою судді від 23 лютого 2024 року відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче засідання на 19 березня 2024 року об 11:00 год.; залучено Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

13 березня 2024 року від представника відповідача через систему «Електронний суд» надійшла заява від 12 березня 2024 року про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, яка мотивована тим, що Івано-Франківська обласна державна (військова адміністрація) адміністрація зацікавлена в тому, щоб судове засідання у справі відбулось за участі її уповноваженого представника. З огляду на те, що розгляд справи в загальному провадженні передбачає участь сторони у розгляді справи у спосіб особистої участі в судовому засіданні, проведення судового засідання в режимі відеоконференції, то, за умов введення воєнного стану на всій території країни, територіальної віддаленості суду від місцезнаходження відповідача, доцільним для забезпечення права на участь в розгляді справи, є розгляд справи в режимі відеоконференції. Просить суд надати можливість представнику Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації брати участь в судовому засіданні, яке відбудеться 19 березня 2024 року об 11:00 год., та у всіх наступних судових засіданнях у справі 380/2801/24 в режимі відеоконференції з використанням сервісу EASYCON. Електронна адреса, яка використана представником Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації для реєстрації в сервісі EASYCON: ІНФОРМАЦІЯ_1.

14 березня 2024 року від представника третьої через систему «Електронний суд» надійшло клопотання від 14 березня 2024 року про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, яке мотивоване тим, що Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації зацікавлене в тому, щоб судове засідання у справі відбулось за участі його уповноваженого представника. З огляду на те, що розгляд справи в загальному провадженні передбачає участь сторони у розгляді справи у спосіб особистої участі в судовому засіданні, проведення судового засідання в режимі відеоконференції, то, за умов введення воєнного стану на всій території країни, територіальної віддаленості суду від місцезнаходження третьої особи, доцільним для забезпечення права на участь в розгляді справи, є розгляд справи в режимі відеоконференції. Просить суд надати можливість представнику Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації брати участь в судовому засіданні, яке відбудеться 19 березня 2024 року об 11:00 год., та у всіх наступних судових засіданнях у справі № 380/2801/24 в режимі відеоконференції з використанням сервісу EASYCON. Електронна адреса, яка використана представником Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації для реєстрації в сервісі EASYCON: ІНФОРМАЦІЯ_2.

Постановляючи ухвалу, суд зазначає таке.

Згідно з частиною п`ятою статті 5 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) ніхто не може бути позбавлений права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до пункту другого частини третьої статті 44 КАС України учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Відповідно до частин першої-третьої статті 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - Положення № 1845/0/15-21).

Пунктом 45 Положення № 1845/0/15-21 передбачено, що підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує:

1) відео- та звукозапис судових засідань, бронювання (резервування) залів судових засідань, можливість подання учасниками справи під час проведення судового засідання в режимі відеоконференції документів (у тому числі процесуальних документів, письмових та електронних доказів тощо);

2) можливість користувачам брати участь у засіданнях інших органів та установ системи правосуддя в режимі відеоконференції. Особливості порядку проведення таких засідань можуть встановлюватися відповідними органами та установами системи правосуддя.

Відповідно до пункту 46 Положення № 1845/0/15-21 за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з пунктом 50 Положення № 1845/0/15-21 суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Ураховуючи вищенаведене правове регулювання, а також беручи до уваги наявність у Львівському окружному адміністративному суді відповідної технічної можливості, суд уважає за можливе задовольнити заяву представника відповідача від 12 березня 2024 року та клопотання представника третьої особи від 14 березня 2024 року про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 195, 243, 248 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника відповідача від 12 березня 2024 року та клопотання представника третьої особи від 14 березня 2024 року про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Підготовче засідання, яке відбудеться 19 березня 2024 року об 11:00 год., та всі наступні судові засідання у справі № 380/2801/24 проводити в режимі відеоконференції з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» (веб-посилання - https://vkz.court.gov.ua) за участю представників Івано-Франківської обласної військової адміністрації (обласної державної адміністрації) та Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації поза межами приміщення суду.

Роз`яснити представникам відповідача та третьої особи, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вони зобов`язані: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 15 березня 2024 року.

Суддя Клименко О.М.

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117691613
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —380/2801/24

Ухвала від 29.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 15.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 23.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 09.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні