Постанова
від 16.08.2010 по справі 2а-5394/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-5394/10/0670  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 серпня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Капустинського М.М.,

при секретарі -       Миніч Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Державної податкової інспекції у Чуднівському районі   

до   селянського (фермерського) господарства "Урожай"   < Текст > 

про  припинення юридичної особи,-

встановив:

Державна податкова інспекція у Чуднівському районі Житомирської області звернулася до суду з вказаним позовом. Просить припинити юридичну особу селянське (фермерське) господарство "Урожай", оскільки воно з 31 жовтня 2005 року не подає органам державної податкової служби податкові декларації, документи фінансової звітності відповідно до закону. Заборгованості зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) до бюджету відповідач не має.

Позивач у судове засідання не з"явився. Просив справу розглянути в його відсутність. Позов задовольнити.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився. Про час і місце розгляду справи повідомлений вчасно і у передбаченому законом порядку, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення. Про причини неявки суд не повідомив. Письмові заперечення проти позову не надіслав.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі з наступних підстав.

Спірні правовідносини регулюються Законами України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року № 1251-ХІІ із змінами та доповненнями, "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 року №755-ІV із змінами та доповненнями.

Судом встановлено, що селянське (фермерське) господарство "Урожай" зареєстроване як юридична особа Чуднівською районною державною адміністрацією Житомирської області 06 березня 2002 року. Дані обставини підтверджуються копіями свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб"єкта підприємницької діяльності-юридичної особи і довідки з ЄДРПОУ № 03-03-868.

Як платник податків знаходиться на обліку в Державної податкової інспекції у Чуднівському районі Житомирської області.

Відповідно до частини 1 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування", платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані: вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Як вбачається із довідки Державної податкової інспекції у Чуднівському районі Житомирської області № 1383 від 26 травня 2010 року, відповідач не звітується перед податковим органом з 31 жовтня 2005 року, тобто на день подачі позову до суду - більше року.

Перед бюджетом заборгованості відповідач не має, про що свідчить довідка Державної податкової інспекції у Чуднівському районі Житомирської області від 10 червня 2010 року.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Відповідач позовні вимоги не оспорив, доказів припинення юридичної особи в добровільному порядку не надав.

Враховуючи викладене, Житомирський окружний адміністративний суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими відповідно до чинного законодавства і такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до частини 4 статті 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем – фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, відповідно до Законів України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року № 1251-ХІІ з наступними змінами та доповненнями, "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 року №755-ІV з наступними змінами та доповненнями, керуючись статтями 94, 158 - 163, 167, 186, 254 КАС України, Житомирський окружний адміністративний суд

постановив:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - селянське (фермерське) господарство "Урожай" (вул. Лонського, 5, с. Тютюнники, Чуднівський район,  Житомирська область, ід. код 31624551).

У день набрання постановою законної сили направити її копію державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

Уразі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.  

          

Головуючий суддя:                                                                                М.М. Капустинський

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.08.2010
Оприлюднено26.10.2010
Номер документу11769541
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5394/10/0670

Постанова від 16.08.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капустинський Михайло Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні