Постанова
від 19.08.2010 по справі 2а-5258/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-5258/10/0670  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Чернової Г.В.,

при секретарі -       Шакалові А.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Володарсько - Волинської міжрайонна державна податкова інспекція Житомирської області  < Текст > до   Приватного сільськогосподарського підприємства "Черняхівський Прометей-2005"   < Текст > про  припинення юридичної особи,-

встановив:

Володарсько - Волинська міжрайонна державної податкової інспекції Житомирської області  звернулась до суду з позовом, в якому зазначає, що сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю  з  26.04.2005 року зареєстроване  Черняхівською  районною державною адміністрацією Житомирської області.  Згідно довідки Володарсько - Волинської  МДПІ у Житомирській  області ПСП "Черняхівський Прометей-2005" не звітується більше року. Посилаючись на Закон України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” позивач просить  припинити державну реєстрацію відповідача. Заборгованість у відповідача перед  бюджетом відсутня.

У судове засідання представник позивача не з'явився. Надіслав клопотання про  розгляд справи без його участі. Позовні вимоги підтримують в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Повідомлявся про  дату, час та місце розгляду справи  за адресою, вказаною в реєстраційних документах.

Суд вважає можливим розгляд справи без участі представників сторін, за наявними в справі доказами.

Дослідивши матеріали адміністративної справи,  суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що приватне сільськогосподарське підприємство "Черняхівський Прометей-2005" 26.04.2005  року зареєстроване  Черняхівською  районною державною адміністрацією Житомирської області  за адресою:  вул. Червоноармійська,1,     с. Новопіль, Черняхівський район, Житомирська область, 12333, ід. код 33281457.

Згідно довідки № 2703/10/29-0 від 21.06.2010 року, ПСП "Черняхівський Прометей-2005"  не подає звітності з 01.08.2007 року.

Відповідно до ст. 9 Закону України " Про систему оподаткування", платник  податків зборів (обов'язкових платежів) зобов'язаний подавати до державних податкових органів відповідно до законів  декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості. пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно ст.19 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, у разі, якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному  реєстрі, не пов’язані зі змінами до установчих документів юридичної особи або не підлягає державній реєстрації, виконавчій орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобов’язана подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Відповідно до абз.4 ч.2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” , неподання протягом року органам  податкової служби податкових документів фінансової звітності відповідно  до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством.

Враховуючи викладене суд вважає позовні вимоги податкової інспекції обґрунтованими та підтвердженими належними доказами, а тому позов підлягає задоволенню.

На підставі ст.ст.19, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", керуючись ст.ст. 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

 

постановив:

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Приватного сільськогосподарського підприємства "Черняхівський Прометей-2005" (вул. Червоноармійська,1,     с. Новопіль, Черняхівський район, Житомирська область, 12333, ід. код 33281457.).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги.    

     Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.          У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.  

Головуючий суддя:                                                                                Г.В. Чернова

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

          

Дата ухвалення рішення19.08.2010
Оприлюднено26.10.2010
Номер документу11769563
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5258/10/0670

Постанова від 19.08.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні