Ухвала
від 12.03.2024 по справі 523/11280/23
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/11280/23

Провадження №2/523/1429/24

У Х В А Л А

"12" березня 2024 р. м. Одеса

Суворовський районний суд міста Одеси у складі:

головуючий суддя Далеко К.О.,

за участю секретаря Дмітрієвої В.С.,

представника позивача ОСОБА_1 адвоката Сушко Володимира Михайловича,

представника відповідача КП «Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об`єктів нерухомості» - Білоус Лариси Петрівни,

представникавідповідача Пересипськоїрайонної адміністраціїОМР -Гарган Сергія Юрійовича,

представника третьої особи ОСОБА_2 адвоката Старостіна Сергія Олексійовича,

розглянувши в залі суду № 17 в місті Одесі клопотання представника позивача - адвоката Сушко Володимира Михайловича про витребування доказів, заявлене в межах цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Пересипської (Суворовської) районної адміністрації Одеської міської ради, Комунального підприємства «Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об`єктів нерухомості», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_3 , ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Одеської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення виконкому, про визнання свідоцтва права особистої власності на будинок недійсним,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває на розгляді цивільна справа № 523/11280/23 за позовом ОСОБА_1 до Пересипської (Суворовської) районної адміністрації Одеської міської ради, Комунального підприємства «Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об`єктів нерухомості», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_3 , ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Одеської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення виконкому, про визнання свідоцтва права особистої власності на будинок недійсним.

У судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 адвокат Сушко В.М. заявив клопотання про витребування доказів, в порядку ч.1 ст. 84 ЦПК України. За клопотанням просить витребувати у:

-Комунального підприємства «Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об`єктів нерухомості» (65048, м. Одеса, вул. Троїцька, 25) копію інвентаризаційної та реєстраційної справи житлового будинку АДРЕСА_1 , розташованого на земельний ділянці розміром 1089 кв.м., право власності якого було зареєстровано на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- Департаменту Архівної справи та діловодства (65098, Одеса-98, вул. Стовбова, 17) наступні документи: - рішення виконавчого комітету Ленінської районної ради народних депутатів міста Одеси за № 102/1 від 20.02.1980 року та документи на підставі яких було визнано право власності за померлим ОСОБА_4 після його смерті.

Клопотання обґрунтоване неможливістю самостійно отримати вказану інформацію, її важливістю для розгляду справи.

Представника відповідача КП «Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об`єктів нерухомості» - Білоус Лариса Петрівна, проти заявленого представником позивача клопотання про витребування доказів не заперечувала, але зазначила, що не розуміє для чого це.

Представникавідповідача Пересипськоїрайонної адміністраціїОМР -Гарган Сергій Юрійович, проти заявленого представником позивача клопотання про витребування доказів не заперечував.

Представника третьої особи ОСОБА_2 адвоката Старостін Сергій Олексійович, також не заперечував проти заявленого представником позивача клопотання про витребування доказів.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи представника позивача, думку інших учасників процесу, суд доходить таких висновків.

У відповідності до ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно положень ч.1-3 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

При цьому, у разі неможливості самостійно надати докази, учасник справи вправі заявити відповідне клопотання про витребування доказів у відповідності до ст. 84 ЦПК України. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідні докази, що встановлено ч.3 ст. 84 ЦПК України.

Захищене статтею 6 Європейської конвенції з прав людини право на справедливий судовий розгляд також передбачає право на змагальність провадження. Кожна сторона провадження має бути поінформована про подання та аргументи іншої сторони та має отримувати нагоду коментувати чи спростовувати їх.

Принцип змагальності процесу означає, що кожній стороні повинна бути надана можливість ознайомитися з усіма доказами та зауваженнями, наданими іншою стороною, і відповісти на них (Рішення у справі «Ruiz-Mateos проти Іспанії», від 23 червня 1993 року, заява № 12952/87, п. 63).

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки зазначені відомості необхідні для всебічного, об`єктивного розгляду справи та у представника позивача - адвоката Сушко В.М. є труднощі з їх наданням, суддя доходить висновку про наявність підстав для витребування заявлених відомостей.

Керуючись ст. 84,294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Сушко Володимира Михайловича про витребування доказів задовольнити.

Витребуватиу :

- Комунального підприємства «Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об`єктів нерухомості» (65048, м. Одеса, вул. Троїцька, 25) належним чіном завірену копію інвентаризаційної та реєстраційної справи житлового будинку АДРЕСА_1 , розташованого на земельний ділянці розміром 1089 кв.м., право власності якого було зареєстровано на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- Департаменту Архівної справи та діловодства (65098, Одеса-98, вул. Стовбова, 17) належним чином завірену копію - рішення виконавчого комітету Ленінської районної ради народних депутатів міста Одеси за № 102/1 від 20.02.1980 року та документи на підставі яких було визнано право власності за померлим ОСОБА_4 після його смерті.

Зобов`язати відповідальних осіб КП «Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об`єктів нерухомості» та Департаменту Архівної справи та діловодства, надати суду інформацію, що витребовуються, протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К.О. Далеко

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117696545
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання свідоцтва права особистої власності на будинок недійсним

Судовий реєстр по справі —523/11280/23

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Далеко К. О.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Далеко К. О.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Далеко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні