Постанова
від 23.09.2010 по справі 2а-6931/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-6931/10/0670  

категорія  6.13

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 вересня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Чернова Г.В. ,

при секретарі -       Шакалові А.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Корольовському районі м. Житомира Житомирської області  < Текст > до   Спільного підприємства Інженерно-технічний центр "Енергозбереження"   < Текст > про  стягнення 933.50 грн.,-

встановив:

  Управління Пенсійного фонду України в  Корольовському районі м. Житомира  Житомирської області звернулося до адміністративного суду  з вказаним позовом. Просить стягнути з відповідача заборгованість в сумі 933,50 грн. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та у відповідності   до  розрахунку суми страхових внесків  за червень 2010 року, відповідач має заборгованість перед позивачем в зазначеній сумі. В добровільному порядку заборгованість не погашена.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився. Про день, час та місце розгляду справи повідомлений   належним чином.

Суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши   пояснення представника позивача, встановив: відповідач зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду України в  Корольовському  районі м. Житомира Житомирської області платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, код 24702824.

На підставі матеріалів справи встановлено, що страхувальник  самостійно визначив суму страхових внесків, що підлягають сплаті, однак, у визначені Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” строки страхові внески сплачені не були. Внаслідок цього виникла заборгованість за червень  2010 року  в сумі 933,50 грн., яка на час вирішення справи в суді не погашена.

Як страхувальник відповідач, відповідно до п.6 ч.2 ст.17 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” зобов’язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Статтею 20 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” визначений строк  сплати страхових внесків, відповідно до якого страхувальник зобов’язаний сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період не пізніше ніж через двадцять календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Розмір заборгованості підтверджується розрахунком суми  страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за  червень 2010 року, вказаних самим відповідачем, розрахунком суми  заборгованості СПІТЦ "Енергозбереження" до  управління   Пенсійного фонду України в Корольовському районі м. Житомира.

Відповідач заперечень проти позову не надав, розміри заборгованості не оспорив.

З урахуванням  всіх обставин по справі суд вважає, що вимоги позивача є законними, а тому позов задовольняє в повному обсязі.

На підставі викладеного, відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”  від 9.07.2003 року №1058-IV, керуючись ст. ст. 86,158-163, 167,  186, 254 КАС України, суд, -

постановив:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Спільного підприємства Інженерно-технічний центр "Енергозбереження" на користь управління Пенсійного фонду України в Корольовському районі м. Житомира Житомирської області 933,50 грн. заборгованості по сплаті страхових внесків  за червень 2010 року.

          Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                Г.В. Чернова

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

          

Дата ухвалення рішення23.09.2010
Оприлюднено26.10.2010
Номер документу11769713
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6931/10/0670

Постанова від 23.09.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні