Ухвала
від 12.03.2024 по справі 607/3584/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про заміну заінтересованої особи

12.03.2024 Справа №607/3584/24 Провадження №2-о/607/215/2024

м. Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у складі:

головуючої судді Марциновської І.В.,

за участю секретаря судового засідання Хавщ Я.А.,

під час розгляду у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області в порядку окремого провадження цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Тернопільський відділ № 1 Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області про встановлення факту постійного проживання на території України

УСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває вказана вище цивільна справа.

Судове засідання у справі призначене на 12.03.2024.

11.03.2024 засобами поштового зв`язку до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області надійшло клопотання представника заінтересованої особи Тернопільського відділу № 1 Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області про заміну неналежної заінтересованої особи.

Клопотання мотивоване тим, що відповідно до положення про Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області, затвердженого наказом Державної міграційної служби України від 18.07.2011 № 28 (в редакції наказу Державної міграційної служби від 07.05.2021 № 70), Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області є юридичною особою публічного права та здійснює свої повноваження на території Тернопільської області безпосередньо та через утворені в установленому порядку територіальні підрозділи.

Разом з тим відповідно до п. 1 Положення про Тернопільський відділ № 1 Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області, затвердженого наказом Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області від 08.09.2021 № 42, Тернопільський відділ № 1 Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області є структурним підрозділом Управління без статусу юридичної особи. Відтак Тернопільський відділ № 1 Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області не має цивільної процесуальної дієздатності.

У судове засідання 12.03.2024 учасники справи, належним чином повідомлені про дату, час та місце цього засідання, не з`явились.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши зміст клопотання про заміну неналежної заінтересованої особи, а також матеріали цивільної справи, що стосуються даного клопотання, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Статтею 46 ЦПК України визначено, що здатність мати цивільні процесуальні права та обов`язки сторони, третьої особи, заявника, заінтересованої особи (цивільна процесуальна правоздатність) мають усі фізичні і юридичні особи.

Здатність особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов`язки в суді (цивільна процесуальна дієздатність) мають фізичні особи, які досягли повноліття, а також юридичні особи (ч. 1 ст. 47 ЦПК України).

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Відтак, оскільки нормами ЦПК України не передбачено заміну заінтересованої сторони в порядку окремого провадження, в даному випадку підлягають застосуванню за аналогією положення ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача.

Частиною 2 ст. 51 ЦПК України визначено, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала (ч. 4 ст. 51 ЦПК України).

З урахуванням викладеного, зважаючи на підстави поданого представником заінтересованої особи клопотання, суд доходить висновку, що клопотання прозаміну заінтересованоїособи Тернопільськоговідділу №1Управління державноїміграційної службиУкраїни вТернопільській області на належну заінтересовану особу є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 10, 42, 46, 47, 51, 293, 294, 258-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заінтересованої особи Тернопільського відділу № 1 Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області задовольнити повністю.

Замінити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Тернопільський відділ № 1 Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області про встановлення факту постійного проживання на території України неналежну заінтересовану особу Тернопільський відділ № 1 Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області на належну заінтересовану особу Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області (вул. Текстильна, буд. 1Б, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 37839038).

Відкласти судовезасідання усправі на 09.04.2024 на 15 год. 00 хв.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя І. В. Марциновська

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117701524
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —607/3584/24

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні