Ухвала
від 14.03.2024 по справі 578/199/24
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

про відкриття провадження у справі

14 березня 2024 року

селище Краснопілля

справа № 578/199/24

провадження № 2/578/134/24

Суддя Краснопільського районного суду Сумської області Косар Алевтина Іванівна,перевіривши матеріалипозовної заявиОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Новодмитрівське» про розірвання договору оренди та стягнення заборгованості по орендній платі

установила:

Відповідно до Протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11.01.2024 цивільну справу було розподілено та передано судді Косар Алевтині Іванівні.

Позовна заяваподана здотриманням вимогстст.175-177 Цивільного процесуального кодексу України (далі по тексту також «ЦПК»), справа підсудна Краснопільському районному суду Сумської області, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Вважаю необхідним прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Позивачем пред`явлено вимогу, яка, згідно з частиною 6 статті 19 ЦПК належить до малозначних справ та згідно пункту 1 частини першої статті 274 ЦПК підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з частиною 1 статті 277 ЦПК питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження.

Відповідно до частини 3 статті 279 ЦПК підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Згідно з частиною 5 статті 279 ЦПК суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи предмет і підстави позову, а також положення частини 5 статті 279 ЦПК, суддя доходить висновку про можливість розгляду даної цивільної справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Клопотань, які потребують негайного вирішення, до позовної заяви не додано.

Керуючись ст. 19, 128, 187, 258-261, 274, 277, 279, 353,354 Цивільного процесуального кодексу України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Новодмитрівське» про розірвання договору оренди та стягнення заборгованості по орендній платі, і відкрити провадження у справі 578/199/24.

Справу призначити до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін на 11:00год.11квітня 2024року у приміщенні Краснопільського районного суду Сумської області за адресою: Україна Сумська область Сумський район селище Краснопілля, вулиця Вокзальна, 18, зал засідань № 2.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначитивідповідачу не пізніше п`ятиденного строку подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. У разі неподання у встановлений судом строк такі заперечення, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин (чч. четверта та п`ятастатті 277 ЦПК ).

Згідно зі статтею 178 ЦПК, встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов п`ятнадцять днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамстатті 178 ЦПК.

Відповідно до вимог частини четвертої статті 178 ЦПК, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина восьма статті 178 ЦПК).

Згідно зі статтею 179 ЦПК, встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив п`ять днів з дня отримання копії відзиву на позов, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачам у справі та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу, іншому відповідачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи (стаття 180 ЦПК).

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом.

У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Окремо від рішення суду ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб адресою http://kp.su.court.gov.ua/sud1808/.

Суддя А. І. КОСАР

СудКраснопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117702036
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —578/199/24

Рішення від 05.08.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Рішення від 31.07.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 04.07.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 03.07.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні