Постанова
від 21.10.2010 по справі 2а-4667/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

      

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2010 року < ЧАС >

м. Полтава

Справа № 2а-4667/10/1670

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду  Клочко К.І., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Полтава -Автомаш" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

04 жовтня 2010 року  Державна податкова інспекція у м. Полтаві звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Полтава -Автомаш" про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що відповідачем податкова звітність не подавалась до Державної податкової інспекції у м. Полтаві більше одного року, що є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення юридичної особи відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

08 жовтня 2010 року копія ухвали про відкриття скороченого провадження, що направлена на адресу відповідача, зазначену  у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, повернута поштовою організацією до суду з відміткою "Адресат не значиться".

З урахуванням частини 11 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, поштове відправлення з копією ухвали про відкриття скороченого провадження вважається врученим відповідачу 08 жовтня 2010 року. В строк, установлений частиною 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства  України, відповідачем не подано до суду заперечень проти позову.

Згідно із  ч. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Матеріалами справи підтверджено, що відповідач заборгованості перед бюджетом не має.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу”  голови державних податкових адміністрацій і начальники державних податкових інспекцій та їх заступники мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою про скасування державної реєстрації (припинення) суб’єкта підприємницької діяльності на підставі п. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” у разі неподання ним протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до чинного законодавства.

З огляду на викладене, та враховуючи, що відповідач із 10.08.2007  року не звітується перед податковими органами, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини  4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись  статтями  7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2  Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Полтава - Автомаш" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю " Полтава - Автомаш", що зареєстроване рішенням Полтавського міськвиконкому № 34 від 23 січня 1992 року, номер запису про державну реєстрацію 3466 від 28 липня 2000 року, ( код ЄДРПОУ 31035274, місцезнаходження - вул. Ковпака, 26, м. Полтава).

Копію постанови направити  державному реєстратору Управління з питань державної реєстрації  юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців Виконавчого комітету Полтавської міської ради для внесення до  Єдиного державного реєстру запису про судове рішення  щодо припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Полтава - Автомаш".

Постанова підлягає негайному виконанню.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням  її копії до суду апеляційної інстанції.

   

          Суддя                                                                                К.І. Клочко

Дата ухвалення рішення21.10.2010
Оприлюднено26.10.2010
Номер документу11770292
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4667/10/1670

Постанова від 21.10.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 06.10.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні