Ухвала
від 14.03.2024 по справі 195/737/21
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/737/21

2-о/195/7/24

У Х В А Л А

іменем України

14.03.2024 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Кондус Л.А., при секретаріДєєвій Ю.С.,присяжних:Фісун Н.В., Грищенко І.В.,за участю:представника заявниці ОСОБА_1 адвоката Кіптіла М.М. (в режимі відеоконференції), представника заінтересованої особи ОСОБА_2 - ОСОБА_3 та заінтересованої особи ОСОБА_2 (в режимі відеоконференції),

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду сел.Томаківка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, ОСОБА_2 , КЗ Володимирівський психоневрологічний інтернат Дніпропетровської обласної ради про скасування рішення суду про визнання особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності,

В С Т А Н О В И В :

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про скасування рішення суду про визнання особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності.

Ухвалою Томаківського районного суду від 15.01.2024, за клопотанням представника заявниці ОСОБА_4 , було витребувано від КЗ Криничанський психоневрологічний інтернат Дніпропетровської обласної ради (52323, Кам?янський район, с. Зелена Долина, вул. Садова, 1), а саме: належним чином завірену копію поточної медичної документації (медичну карту стаціонарного хворого) на ім`я ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно інформації комунального закладу Криничанський психоневрологічний інтернат Дніпропетровської обласної ради вбачається, що ОСОБА_1 після евакуації з КЗ Володимирівський психоневрологічний інтернат Дніпропетровської обласної ради з 08.07.2023 року перебуває у їхньому закладі.

В судовому засіданні встановлено, що підопічна комунального закладу Криничанський психоневрологічний інтернат Дніпропетровської обласної ради ОСОБА_1 перебуває на лікуванні у клінічній психіатричній лікарні.

Суд, розглянувши матеріали справи, вважає, що слід витребувати у Гейківської психоневрологічної лікарні "Дніпропетровської обласної ради", в разі перебування ОСОБА_1 на лікуванні, таких документів: виписку з історії хвороби (із зазначенням діагнозу) підопічної комунального закладу Криничанський психоневрологічний інтернат Дніпропетровської обласної ради Дід ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , або скановану копію виписки з історії хвороби стосовно ОСОБА_1 , завірену належним чином, та надати суду в разі наявності інформацію щодо місцезнаходження ОСОБА_1 , оскільки вказані докази необхідні для всебічного та повного розгляду справи.

Згідно ч.1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.3ст.84 ЦПК Україниу разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Зважаючи на те, що ці дані необхідні для всебічного та повного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати вищевказані докази.

Відповідно до ч.6ст.84 ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Керуючись п. 3 ч.1 ст.43, ч. 3 ст.77, ст.ст. 84 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Витребувати від Гейківської психоневрологічної лікарні "Дніпропетровської обласної ради" (53054, с.Гейківка, вул. Вишнева, 31А Криворізький район Дніпропетровська область) виписку з історії хвороби (із зазначенням діагнозу) підопічної комунального закладу Криничанський психоневрологічний інтернат Дніпропетровської обласної ради Дід ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , або сканованукопію випискиз історіїхвороби стосовно ОСОБА_1 ,завірену належнимчином, та надати суду в разі наявності інформацію щодо місцезнаходження ОСОБА_1 .

Вказані документи надати суду встрок до 04.04.2024.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Розділом1Главою9 ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Відповідно дост. 148 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Ухвала суду остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.А.Кондус

Присяжні: Н.В.Фісун

І.В.Грищенко

14.03.2024

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117703628
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —195/737/21

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні