Ухвала
від 18.03.2024 по справі 372/5418/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/5418/23

Провадження 2-396/24

ухвала

Іменем України

18 березня 2024 року Обухівський районнийсуд Київськоїобласті ускладі головуючоїсудді ВисоцькоїГ.В.,зучастю секретарясудових засіданьКуник О.В.,розглянувши упідготовчому засіданнів приміщенніОбухівського районногосуду Київськоїобласті цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до Обухівського районного центр комплектування та соціальної підтримки, ОСОБА_2 , Міністерства оборони України про встановлення факту проживання однією сім`єю та перебування на утриманні померлого,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Обухівського районного суду Київської області знаходиться вказана цивільна справа

18.03.2024 року від представника позивачки ОСОБА_1 ОСОБА_3 до суду надійшла заява про залишення позовної заяви без розгляду.

У судове засідання сторони не з`явились.

Оскільки сторони в судове засідання не з`явились, то відповідно до вимог ч. 2 ст.247ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Згідно з положеннями п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Частиною 3 статті 13ЦПК України передбачено право позивача на власний розсуд розпоряджатись своїми правами щодо предмета спору, у зв`язку з чим виключно позивачу належить право вибору характеру своїх процесуальних дій: залишити позов без розгляду, чи закінчити судовий розгляд справи.

Оскільки позивачка, користуючись своїм правом на ініціювання заяви про залишення без розгляду позовної заяви, просить залишити її без розгляду, суд вважає, що позовну заяву необхідно залишити без розгляду.

Підстав для відмови в прийнятті заяви про залишення позову без розгляду судом не встановлено.

Відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Керуючись ст. 257 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Обухівського районного центр комплектування та соціальної підтримки, ОСОБА_2 , Міністерства оборони України про встановлення факту проживання однією сім`єю та перебування на утриманні померлого - залишити без розгляду.

Роз`яснити заявнику його право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Г.В.Висоцька

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117704671
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту проживання однією сім`єю та перебування на утриманні померлого

Судовий реєстр по справі —372/5418/23

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Висоцька Г. В.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Висоцька Г. В.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Висоцька Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні