Ухвала
від 18.03.2024 по справі 374/71/24
РЖИЩІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Головуючий суддя

в суді І інстанції Потапенко А.В.

Єдиний унікальний № 374/71/24

УХВАЛА

про відкриття окремого провадження

18 березня 2024 року суддя Ржищівського міського суду Київської області Потапенко А.В., перевіривши заяву Ржищівського геріатричного пансіонату, особа стосовно якої подається заява - ОСОБА_1 , заінтересована особа, - Виконавчий комітет Ржищівської міської ради Київської області як орган опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

15.03.2024 до Ржищівського міського суду Київської області надійшла вказана вище заява Ржищівського геріатричного пансіонату.

Перевіривши заяву, приходжу до висновку, що вона відповідає вимогам ст. 299 ЦПК України.

Як встановлено із довідки, виданої Виконавчим комітетом Ржищівської міської ради Київської області ОСОБА_1 перебуває зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 з 21.01.2022. Таким чином, справа підсудна Ржищівському міському суду, оскільки місце реєстрації особи, стосовно якої вирішується питання, - м. Ржищів.

03.08.2023 набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги" від 10 квітня 2023 року N 3022-IX.

Вказаними змінами передбачено, що розгляд справ, зокрема про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи стосовно якої розглядається справа.

Відповідно до частини 1 статті 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до пункту 24 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» 02 червня 2011 року N 3460-VI (з останніми змінами) визначено, що право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб, а саме особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Відповідно до положень частини 1 статті 13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» безоплатна вторинна правнича допомога - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

Пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» визначено, що безоплатна вторинна правнича допомога включає такі види правничих послуг: - здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; - складення документів процесуального характеру.

Враховуючи, що розгляд справ, зокрема про визнання фізичної особи недієздатною, проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, суд вважає за необхідне доручити Білоцерківському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (bilatserkva.kyivreg@legalaid.kiev.ua) забезпечити представництво інтересів особи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт № НОМЕР_1 , виданий органом 3221 28.05.2021, РНОКПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст. ст. 187, 293, 260, 299 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрити провадження у справі.

2. Справа буде розглядатися за правилами окремого провадження судом у складі одного судді і двох присяжних.

3. Розгляд справи призначити на 15 год 00 хв. 25 березня 2024 року в приміщенні Ржищівського міського суду Київської області за адресою: Київська область, м. Ржищів, вул. Соборна, 87.

Про час та місце розгляду справи повідомити учасників судового розгляду.

4. Доручити Білоцерківському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (bilatserkva.kyivreg@legalaid.kiev.ua) забезпечити представництво інтересів особи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт № НОМЕР_1 , виданий органом 3221 28.05.2021, РНОКПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Забезпечити прибуття адвоката до Ржищівського міського суду Київської області на 15 год. 00 хв. 25 березня 2024 року.

Копію ухвали для виконання надіслати до Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (bilatserkva.kyivreg@legalaid.kiev.ua).

Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали про призначення захисника тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud1020/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Потапенко

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117704704
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —374/71/24

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Потапенко А. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Потапенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні