Ухвала
від 18.03.2024 по справі 539/1017/24
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/1017/24

Провадження № 2/539/527/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження у справі

18 березня 2024 рокум. Лубни

Суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Коваленко Оксана Анатоліївна, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 , до Територіальної громади в особі Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області про визнання права забудовника в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В :

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Вказана позовна заява підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Підстави, передбачені ст. 185 ЦПК України для повернення заяви, та підстави, передбачені ст. 186 ЦПК України для відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

В позовній заяві позивачем заявлено клопотання про витребування доказів.

Враховуючи обставини справи та предмет спору, обґрунтування клопотання, з якого убачається неможливість самостійного надання доказів, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача і витребувати від приватного нотаріуса Лубенського районного нотаріального округу Афанасієвського Д.В. зазначені у клопотанні докази.

Інших заяв щодо клопотань, які розглядаються без виклику учасників справи до суду не надходило.

Керуючись ст. 175-177, 187, 191 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити у справіпідготовче судове засідання на 09 годину 30 хвилин 09 квітня 2024 рокуу відкритому судовому засіданні в приміщенні Лубенського міськрайонного суду Полтавської області за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ст. 178 ЦПК України, до відзиву слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо відзив підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Витребувати у приватного нотаріуса Лубенського районного нотаріального округу Полтавської області Афанасієвського Дмитра Валерійовича копію спадкової справи №34/2023 на майно померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://lbm.pl.court.gov.ua/sud1618/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Лубенського

міськрайонного суду О.А. Коваленко

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117705410
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —539/1017/24

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні