Ухвала
від 18.03.2024 по справі 547/281/24
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37, inbox@sm.pl.court.gov.ua

ідентифікаційний код 02886143

Справа №547/281/24

Провадження №2/547/167/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

18 березня 2024 року смт Семенівка, Полтавська область

Семенівський районнийсуд Полтавськоїобласті,суддя ХарченкоВ.Ф.,вирішуючи питанняпро відкриттяпровадження усправі запозовною заявою ОСОБА_1 доОболонської сільськоїради Кременчуцькогорайону Полтавськоїобласті провизнання правана земельнуділянку впорядку спадкуванняза заповітом,перевіривши виконанняпозивачем вимогстатей 19,23,27,30,133,175-177,184-187ЦПК України,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява подана і оформлена у порядку, встановленому ЦПК України за місцезнаходженням нерухомого майна.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі на час постановлення ухвали відсутні.

Є підстави для відкриття провадження у цивільній справі у порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 7 ст. 81 ЦПК України і ст. 8 Закону України "Про нотаріат" витребувати у приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Полтваської області Н.В.Трембач копію спадкової справи на майно померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Ураховуючи зазначене, керуючись ст. 8 Закону України "Про нотаріат", ст.ст. 30, 81, 84, 187, 189-191, 260, 261, 353 ЦПКУкраїни, суд

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Оболонської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом.

2.Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

3.Дата час і місце підготовчого судового засідання 18.04.2024о 09 год. 30 хв., зала судових засідань № 1 Семенівського районного суду Полтавської області, адреса суду: вул. Шевченка, 41а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область.

Витребувати уприватного нотаріусаКременчуцького районногонотаріального округуТрембач НеліВолодимирівни (Полтавська область, Кременчуцький район, смт Семенівка, провул. Шкільний, 4В) копію спадкової справи на майно померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

4.Строк для подання відповідачем відзиву на позов 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У вказаний строк відповідач має право надіслати: 1) суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2)позивачу копію відзиву та доданих до нього документів. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Інші вимоги до відзиву встановлено ст. 178 ЦПК України. Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

5.Строк для подання відповіді на відзив 5 днів з дня отримання відзиву.

6.Строк для подання заперечення 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

7.Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 9 ст.83ЦПКУкраїни копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно ст.95ЦПКУкраїни письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

8.Повідомити учасників справи про наявність в Семенівському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

9.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою https://court.gov.ua/fair/sud1627.

10.Надіслати учасникам справи копію ухвали, а відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів через електронний кабінет.

11.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя В.Ф.Харченко

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117705562
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі 18 березня 2024 року смт Семенівка, Полтавська область Семенівський районнийсуд Полтавськоїобласті,

Судовий реєстр по справі —547/281/24

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні