Ухвала
від 18.03.2024 по справі 705/950/24
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/950/24

2/705/1224/24

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М УК РА ЇН И

18 березня 2024 року м. Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Гудзенко В.Л., розглянувши клопотання начальника управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради О.Г.Чирви про розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Уманське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, про скасування наказів, поновлення на роботі за правилами загального позовного провадження з викликом сторін,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Уманського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Уманське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, про скасування наказів, поновлення на роботі.

Ухвалою судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Єщенко О.І. від 23.02.2024 прийнято справу до свого провадження та відкрито провадження у справі, вирішено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

12.03.2024 ухвалою судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Єщенко О.І. задоволено заяву представника відповідача Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради Ольги Чирви про відвід судді у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Уманське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, про скасування наказів, поновлення на роботі.

Ухвалою судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Гудзенко В.Л. від 15.03.2024 прийнято справу до свого провадження.

14.03.2024 від начальника управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради О.Г.Чирви надійшло клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з викликом сторін. У клопотанні начальник Управління посилається на те, що вказана справа має значний суспільний інтерес, оскільки стосується трудових відносин Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради та ОСОБА_1 . За своїм змістом вказана справа не є типовою, оскільки, окрім вимог про визнання незаконним та скасування наказів про звільнення та поновлення на роботі, позивач просить стягнути на свою користь грошові кошти за вимушений простій. Також вказує, що під час розгляду справи існує необхідність дослідження значної кількості документів, а також заслуховувати пояснення учасників справи щодо тих чи інших доказів, а також досліджувати покази свідків. Тому просить здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження та призначити підготовче засідання.

Предметом порушеного спору є визнання незаконним та скасування наказу про припинення контракту, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Згідно з ч.4 ст.187 ЦПК України якщо суд в ухвалі про відкриття провадження у справі за результатами розгляду відповідного клопотання позивача вирішує розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження, суд визначає строк відповідачу для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, який не може бути меншим п`яти днів з дня вручення ухвали.

14.03.2024 на адресу суду від Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради надійшов відзив на позовну заяву до якого долучені відповідні докази.

Згідно ч.1 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються, у тому числі, малозначні справи; справи, що виникають з трудових відносин.

Як визначено ч. 3ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно ч. 4ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про:1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно ч. 7ст. 277 ЦПК України, частини друга - шоста цієї статті не застосовуються, якщо відповідно до цього Кодексу справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження.

Відповідно до ч. 5ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Начальником Управління в поданому клопотанні не наведено достатніх мотивів, обґрунтувань та підстав, в чому полягає складність справи та є необхідність проведення судового засідання з повідомленням сторін, та розгляду справи за правилами загального позовного провадження. Зміст клопотання не дає підстав стверджувати, що повне та всебічне з`ясування усіх обставин у справі потребує проведення судового засідання чи заслуховування пояснень сторін.

Вивчивши позовнузаяву таклопотання представникавідповідача,враховуючи положенняч.1ст.274ЦПК Українисудом встановлено,що заявленіпозовні вимогивідносяться довимог,які розглядаютьсяв порядкуспрощеного позовногопровадження.

Керуючись ст.19,274 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання начальника управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради О.Г.Чирви про розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Уманське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, про скасування наказів, поновлення на роботі за правилами загального позовного провадження з викликом сторін залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Л. Гудзенко

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117706438
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування наказів, поновлення на роботі за правилами загального позовного провадження з викликом сторін

Судовий реєстр по справі —705/950/24

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні