Ухвала
від 18.03.2024 по справі 483/318/24
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/318/24

Провадження № 2/483/219/2024

У Х В А Л А

18 березня 2024 року м. Очаків

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Шевиріна Т.Д., дослідивши матеріали позовної заяви комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня № 11» Одеської міської ради (місцезнаходження за адресою: м. Одеса, вул. Академіка Воробйова, буд. 5Г) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 ) про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину,

В С Т А Н О В И Л А :

14 березня 2024 року представник комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня № 11» Одеської міської ради звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області з позовом, предметом якого є: стягнення з ОСОБА_1 20 253 грн 78 коп. в рахунок відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що в період з 15 квітня по 03 травня 2023 року в зазначеній вище медичній установі на стаціонарному лікуванні перебував ОСОБА_2 , який отримав тілесні ушкодження внаслідок скоєння ОСОБА_1 дорожньо-транспортної пригоди. Потерпілому було надано медичні послуги на зазначену вище загальну суму. Оскільки відповідачка в позасудовому порядку не відшкодовано шкоду, підприємство змушене звернутися до суду з вказаним позовом.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суд приходить до наступного висновку.

Позовну заяву подано з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, вона підсудна Очаківському міськрайонному суду Миколаївської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Цивільне судочинство, відповідно до частин 2-6 статті 19 ЦПК України, здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, в порядку наказного, позовного (загального або спрощеного) та окремого провадження.

Спрощене провадження призначене для розгляду малозначних справ та справ, що виникають з трудових відносин, справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України, справ незначної складності та інших, для яких пріоритетним є швидке вирішення.

Відповідно до частини 2 статті 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, що передбачені частиною 4 статті 274 цього Кодексу.

Враховуючи, що вказана категорія справ не відноситься до переліку справ, щодо яких містяться застереження про неможливість розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, вважаю за необхідне провести розгляд зазначеної справи в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 244, 260, 261, 274, 353 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня № 11» Одеської міської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання на 09год.45хв.25квітня 2024року в приміщенні Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області за адресою: Миколаївська область, м. Очаків, вул. Торгова, 44, з викликом сторін.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачці.

Встановити відповідачці строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідачку одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу та надати суду підтвердження направлення відзиву останньому (частина 4 статті 178 ЦПК України).

У разі ненадання відповідачкою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина 8 статті 178 ЦПК України).

Позивач має право у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву подати відповідь на нього, а відповідачка протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення щодо нього.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

На офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1420/ учасникисправи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам, копію позову відповідачці.

Ухвала суду о скарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117708709
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —483/318/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Шевиріна Т. Д.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Шевиріна Т. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні