Ухвала
від 18.03.2024 по справі 627/219/24
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №627/219/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" березня 2024 р. с-ще Краснокутськ

Суддя Краснокутського районного суду Харківської області Бугаєнко І.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області, як орган опіки та піклування, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про усиновлення дитини,

у с т а н о в и в :

ОСОБА_4 звернувся до суду із заявою, у якій просить: 1) задовольнити заяву про усиновлення; 2) оголосити ОСОБА_1 усиновлювачем ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; 3) внести зміни в актовий запис цивільного стану про народження ОСОБА_3 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 , що складений відділом реєстрації актів цивільного стану Котелевського районного управління юстиції Полтавської області за № 83 від 12.08.2009 року, в якому змінити прізвище дитини з « ОСОБА_5 » на « ОСОБА_6 », по батькові змінити з « ОСОБА_7 » на « ОСОБА_8 » та записати усиновлювача батьком дитини, в графі "відомості про батька" вказати: батько - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянин України.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.03.2024 року, справу передано в провадження судді Бугаєнко І.В.

Згідно з протоколом щодо неможливості призначення присяжних на справу від 15.03.2024 року, призначення присяжних не відбулося, оскільки не вистачає потрібної кількості присяжних для розподілу справи.

За приписами ч. 2 ст. 34 ЦПК України у випадках, встановлених цим Кодексом, цивільні справи у судах першої інстанції розглядаються колегією у складі одного судді і двох присяжних, які при здійсненні правосуддя користуються всіма правами судді.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про усиновлення.

За правилами ч. 4 ст. 293 ЦПК України розгляд справ про усиновлення проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Статтею 63 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» визначено, що присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.

На даний час список присяжних для Краснокутського районного суду Харківської області, Краснокутською селищною радою Богодухівського району Харківської області не сформований та не затверджений, відтак, утворити склад суду для здійснення правосуддя не можливо.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи з інших підстав неможливо утворити новий склад суду для розгляду справи.

Згідно з ч. 4 ст. 31 ЦПК України передача справи з підстави, передбаченої пунктом 2 частини першої цієї статті, здійснюється відповідно до розпорядження голови суду на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до цього суду.

Відтак, враховуючи викладене, вважаю за необхідне повернути цивільну справу № 627/219/24 до канцелярії Краснокутського районного суду Харківської області, для вирішення питання про передачу цивільної справи на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до Краснокутського районного суду Харківської області .

Керуючись статтями 31, 34, 260, 293 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області, як орган опіки та піклування, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про усиновлення дитини, повернути до канцелярії Краснокутського районного суду Харківської області, для вирішення питання про її передачу на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до Краснокутського районного суду Харківської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Бугаєнко

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117710566
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —627/219/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні