Ухвала
від 18.03.2024 по справі 494/2440/23
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

18.03.2024

Справа № 494/2440/23

Провадження № 2/494/126/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.03.2024 рокум. Березівка

Березівський районний суд Одеської області у складі:

судді Римаря І.А.,

за участю: секретаря судового засідання Козубенко О.О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду м. Березівка Одеської області цивільну справу №494/2440/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Виконавчий комітет Татарбунарської міської ради Одеської області про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Березівського районного суду Одеської області перебуває на розгляді цивільна справа за позовом заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Виконавчий комітет Татарбунарської міської ради Одеської області про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою суду від 09.01.2024 року відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Позивач та її представник у підготовче судовому засіданні 18.03.2024 року у судове засідання не з`явились, однак на адресу суду 18.03.2024 року від представника позивача надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання без їхньої часті, також просила витребувати у виконавчого комітету Татарбунарської міської ради висновок про доцільність позбавлення батьківських прав відносно ОСОБА_2 .

Відповідач та представник третьої особи виконавчого комітету Татарбунарської міської ради у судове засідання 18.03.2024 року також не з`явились, хоча належним чином повідомлені про час, день та місце розгляду справи. Будь-яких заяв чи клопотань на адресу суду не надсилали.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не можливо, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд доходить висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч.2ст. 116 ЦПК України«Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом».

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про необхідність надання виконавчим комітетом Татарбунарської міської ради Одеської області висновку про доцільність чи недоцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 відносно дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В разі невиконання вимоги суду про представлення доказів по справі винні особи несуть відповідальність встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обовязку подати суду докази.

Суд вважає зазначити, що у зв`язку з надмірним навантаженням справами, яке виходить за межі фізичної можливості розгляду кожної справи у розумні строки, оскільки у Березівському районному суді Одеської області наразі працює 2 (два) судді (штатна чисельність 4 (чотири) судді) та які є водночас слідчими суддями на території колишнього Ширяївського, Іванівського, Миколаївського, частини Лиманського та Березівського районів, суд позбавлений можливості призначити розгляд справи в розумні строки визначені ЦПК України, тому справа призначається за можливістю на 07.05.2024 р.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.116,189,196-198,200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду по суті цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Виконавчий комітет Татарбунарської міської ради Одеської області про позбавлення батьківських прав,на 07.05.2024 року на 11 годину 00 хвилин у Березівському районному суді Одеської області.

Виконавчому комітету Татарбунарської міської ради Одеської області надати висновок про доцільність чи недоцільність позбавлення батькіських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 відносно дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Можливість отриматиінформацію щодосправи,що розглядається,учасники справимають наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни вмережі Інтернет. Веб-адреса сторінки:http://br.od.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя І.А. Римар

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117712235
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —494/2440/23

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Римар І. А.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Римар І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні