Ухвала
від 18.03.2024 по справі 911/622/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про передачу позовної заяви на розгляд іншого суду

"18" березня 2024 р. м. Київ Справа №911/622/24

Суддя Грабець С.Ю., розглянувши матеріали

позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю «ФПК-ПОРТАЛ-БУД»

до Національного банку України

про внесення змін до договору,

без виклику представників сторін

ВСТАНОВИЛА:

12 березня 2024 року товариство з обмеженою відповідальністю «ФПК-ПОРТАЛ-БУД» (далі позивач) звернулось до Господарського суду Київської області з позовною заявою до Національного банку України (далі відповідач) про внесення змін до договору.

Частиною 5 ст. 30 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що спори, у яких відповідачем є Кабінет Міністрів України, міністерство чи інший центральний орган виконавчої влади, Національний банк України, Рахункова палата, Верховна Рада Автономної Республіки Крим або Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські ради або обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації, а також справи, матеріали яких містять державну таємницю, розглядаються місцевим господарським судом, юрисдикція якого поширюється на місто Київ, незалежно від наявності інших визначених цією статтею підстав для виключної підсудності такого спору іншому господарському суду.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, відповідачем у цій справі є Національний банк України.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 Господарського процесуального кодексу України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 31 Господарського процесуального кодексу України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Так, позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю «ФПК-ПОРТАЛ-БУД» до Національного банку України про внесення змін до договору передається на розгляд Господарського суду міста Києва.

Враховуючи вищевказане та керуючись ч. 5 ст. 30, п. 1 ч. 1, ч. 3 ст. 31, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. передати Господарському суду міста Києва позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «ФПК-ПОРТАЛ-БУД» до Національного банку України про внесення змін до договору;

2. направити копію ухвали товариству з обмеженою відповідальністю «ФПК-ПОРТАЛ-БУД».

Ухвала набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, та може бути оскаржена в порядку, встановленому ст. 255 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала підписана 18.03.2024 року.

Суддя С. Грабець

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117717012
СудочинствоГосподарське
Сутьвнесення змін до договору, без виклику представників сторін

Судовий реєстр по справі —911/622/24

Ухвала від 19.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні