Ухвала
від 15.03.2024 по справі 274/1284/24
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 274/1284/24 Провадження № 2/0274/649/24

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

15.03.2024 м.Бердичів

Суддя Бердичівськогоміськрайонного судуЖитомирської областіБольшакова Т.Б., за участю секретаря судового засіданні Павлюк-Жук А.В.,

розглядаючи у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування Бердичівської міської ради Житомирської області, Служба у справах дітей Олевської міської ради про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

Учасники провадження в підготовче засідання не з`явились, про день, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представник позивача подала до суду клопотання про витребування доказів з Відділу поліції№ 2(м.Олевськ)Коростенського РУП та про виклик і допит свідка ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Суд вважає за можливе вирішити клопотання представника позивача за відсутності сторін, які належним чином повідомлені.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, оскільки в підготовче засідання не з`явилися учасники справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та клопотання про витребування доказів та допит свідків, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 12 ЦПК України учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

В силу приписів ч.ч. 1, 3 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

За правилами ч.ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

З огляду на те, що матеріали, про витребування яких просить представник позивача є доказами, які у своїй сукупності дадуть змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин, які входять до предмета доказування, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

У відповідності до ч.1 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

Приймаючи до уваги характер спору, суд вважає клопотання про виклик свідків обґрунтованим і таким, що підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно п.1 ч. 2 ст.198 ЦПК України суд може відкласти підготовче судове засідання у випадках, визначених ч. 2 ст. 223 цього кодексу.

Зважаючи на положення ст.ст. 198, 223 ЦПК України, з метою з`ясування обставин, що мають значення для справи, витребування доказів по справі, підготовче судове засідання слід відкласти.

Керуючись ст.ст.83, 84, 91,197,198,200,223, 258-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкласти проведення підготовчого судового засідання на 09.04.2024 об 11 год 00 хв.

Засідання суду відбудеться в приміщенні Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області за адресою: вул. Житомирська, 30-А, м. Бердичів, Житомирська область.

Викликати в підготовче засідання учасників справи.

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Відділ поліції № 2 (м. Олевськ) Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області (вул. Свято-Воздвиженська, буд. 2, м. Олевськ, Коростенський район, Житомирська область, 11001) надати суду інформацію про заходи, які проводилися працівниками поліції з пошуків ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в строк до 08.04.2024.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Клопотання представника позивача про виклик свідка задовольнити.

Викликати в судовезасідання свідка: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Попередити свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://bd.zt.court.gov.ua/sud0603/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Тетяна БОЛЬШАКОВА

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117718653
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —274/1284/24

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні