Ухвала
від 11.03.2024 по справі 296/11930/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/11930/23

2/296/188/24

УХВАЛА

Іменем України

"11" березня 2024 р. м.Житомир Корольовський районний суд м. Житомира в складі:

головуючого судді Адамовича О.Й.,

за участю секретаря судового засідання Світко Т.І.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Соломонюка С.В.,

представника відповідача адвоката Вершняка В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Житомирі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства "Житомирський лікеро-горілчаний завод" про стягнення невиплаченої заробітної плати та середнього заробітку за весь час затримки виплати,-

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Соломонюк С.А. звернувся до Корольовського районного суду м. Житомира з позовом, в якому просить стягнути з Державного підприємства "Житомирський лікеро-горілчаний завод" на користь ОСОБА_1 заборгованість по невиплаті заробітної плати у розмірі 91933,93 грн.; стягнути з Державного підприємства "Житомирський лікеро-горілчаний завод" на користь ОСОБА_1 суму середнього заробітку за весь час затримки з виплати заробітної плати з розрахунку середньоденного доходу у розмірі 400,36 грн. за один день до прийняття рішення, але не більше шести місяців, тобто до 11.03.2024 року; стягнути з Державного підприємства "Житомирський лікеро-горілчаний завод" на користь ОСОБА_1 понесені судові витрати на правничу допомогу у розмірі 20000,00 грн.

Ухвалою від 10.01.2024р. відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Від позивача ОСОБА_1 та відповідача Державного підприємства "Житомирський лікеро-горілчаний завод" до суду надійшла заява про затвердження мирової угоди від 11.03.2024р. та закриття провадження у справі.

Позивач, представник позивача та представник відповідач в судовому засіданні підтримали заяву та просили задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Як вбачається з поданої мирової угоди вона стосується прав та обов`язків сторін, при цьому не виходить за межі предмета позову, а тому не порушує прав третіх осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 207 ЦПК України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Згідно із ч. 4 ст. 207 ЦПК України укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Враховуючи, що мирова угода від 11.03.2024р., яка укладена між позивачем та відповідачем, не суперечить чинному законодавству, укладена в інтересах сторін, які подали відповідну заяву та підтвердили, що їм відомі та зрозумілі наслідки укладання мирової угоди, виконання сторонами умов мирової угоди не порушує інтересів інших осіб, суд вважає за можливе затвердити останню, при цьому закрити провадження у справі. Учасникам справи роз`яснено наслідки укладення мирової угоди та закриття провадження у справі.

Згідно ч.2 ст. 208 ЦПК України ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження".

Сторонами в мировій угоді вирішено питання розподілу понесених судових витрат.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст., 207, 255, 256 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву учасників справи про затвердження мирової угоди - задовольнити.

Затвердити мирову угоду від 11.03.2024р., укладену між Позивачем ОСОБА_1 , з однієї сторони, та Відповідачем Державним підприємством "Житомирський лікеро-горілчаний завод", з другої сторони, по якій:

Сторони визнають, що розмір боргу, який виник у відповідача перед позивачем, на дату укладення цієї мирової угоди становить 72 822,91 гри., з них: 52822,91 гри. - середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні, 20000,00 грн. - судові витрати, які понесені позивачем.

З метою врегулювання спору, що є предметом розгляду у справі № 296/11930/23, відповідач бере на себе обов`язок сплатити розмір боргу, який виник у відповідача перед позивачем, у розмірі 72 822,91 грн. в наступному порядку:

- в період з 01.03.2024 по 31.03.2024 - 20 000,00 грн.;

- в період з 01.04.2024 по 30.04.2024 - 20 000,00 грн.;

- в період з 01.05.2024 по 31.05.2024 - 20 000,00 грн.;

- в період з 01.06.2024 по 30.06.2024 12 822,91 грн.

Оплата Відповідачем здійснюється в безготівковому порядку шляхом перерахунку коштів на поточний рахунок Позивача.

Зобов`язання Відповідача зі сплати платежів згідно з графіком погашення заборгованості вважаються виконаними за умови надходження на поточний рахунок позивача грошових коштів у строк та сумі, що визначені Графіком погашення заборгованості. Відповідач має право на дострокове погашення заборгованості.

Сторони домовилися, що після належного виконання умов даної Мирової угоди не матимуть жодних майнових претензій одна до одної з приводу заборгованості, погашення якої є предметом спору у справі №296/11930/23.

У випадку невиконання (неналежного виконання) Відповідачем умов цієї Мирової угоди, вона підлягає виконанню в порядку, визначеному Цивільним процесуальним кодексом України та Законом України «Про виконавче провадження».

Зокрема, у випадку порушення Відповідачем строку оплати, визначеного у пункті 2 даної Мирової угоди, Позивач має право направити ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира про затвердження цієї Мирової угоди на примусове виконання до відповідного органу державної виконавчої служби.

Якщо у процесі виконання цієї Мирової угоди відбудуться реорганізація, зміни підпорядкованості чи форми власності Відповідача, ця Мирова угода зберігає силу для правонаступників Відповідача.

Сторони однаково розуміють значення і умови цієї Мирової угоди та її правові наслідки, волевиявлення Сторін є вільним і відповідає їх внутрішній волі.

Сторони підтверджують, що особи, які підписали цю Мирову угоду, мають всі необхідні повноваження на її підписання та не має будь-яких застережень та/або обмежень таких повноважень та/або своєї правоздатності, та/або дієздатності стосовно укладення цієї Мирової угоди.

Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі держави.

Сторони підтверджують, що умови даної Мирової угоди відповідають їх волевиявленню і спрямовані на настання реальних правових наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Умови даної Мирової угоди розповсюджуються лише на відносини Сторін, які пов`язані зі справою № 296/11930/23.

Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження Корольовського районного суду м. Житомира і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань даною Мировою угодою.

Одностороння відмова від Мирової угоди не допускається.

Ухвала про затвердження цієї мирової угоди є виконавчим документом в розумінні Закону України «Про виконавче провадження».

Сторони заявляють, що правові наслідки укладення Мирової угоди, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України їм відомі.

Провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства "Житомирський лікеро-горілчаний завод" про стягнення невиплаченої заробітної плати та середнього заробітку за весь час затримки виплати закрити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м.Житомира протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Відповідач: Державне підприємство "Житомирський лікеро-горілчаний завод", адреса: м. Житомир, вул. Святослава Ріхтера, буд.38, ЄДРПОУ 00375504.

Суддя О. Й. Адамович

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117718868
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення невиплаченої заробітної плати та середнього заробітку за весь час затримки виплати

Судовий реєстр по справі —296/11930/23

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Адамович О. Й.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Адамович О. Й.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Адамович О. Й.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Адамович О. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні