Ухвала
від 18.03.2024 по справі 757/11588/24-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11588/24-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 березня 2024 року Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

учасники справи

позивач: ОСОБА_1

відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Нові кредити»

третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українське бюро кредитних історій»

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансової компанії «Нові кредити», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Українське бюро кредитних історій», про захист прав споживачів, визнання недійсним правочину та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Печерського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Таліон Плюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Манівео швидка фінансова допомога», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансової компанії «Нові кредити», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінтаргет», Акціонерного товариства «СЕНС БАНК», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансової компанії «КІФ», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Українське бюро кредитних історій», про захист прав споживачів, визнання недійсними правочинів та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 11 березня 2024 року позовні вимоги у цивільній справі роз`єднано та виокремлено вимогу ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансової компанії «Нові кредити», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Українське бюро кредитних історій», про захист прав споживачів, визнання недійсним правочину та зобов`язання вчинити певні дії (провадження 2-5517/24).

Проте, вказана позовна заява не може бути прийнята судом до розгляду, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Разом з тим, відповідно до відповіді № 492019 від 14.03.2024 року з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансової компанії «Нові кредити» є: 02002, м. Київ, вул. Андрея Шептицького Митрополита, буд. 4-А, що відноситься до Дніпровського району міста Києва.

Таким чином, дана справа не підсудна цьому суду, а тому позовна заява в порядку ч. 1 ст. 31 ЦПК України підлягає направленню до належного суду за місцезнаходженням відповідача, тобто до Дніпровського районного суду міста Києва.

На підставі викладеного та керуючись ст. 28, 31, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансової компанії «Нові кредити», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Українське бюро кредитних історій», про захист прав споживачів, визнання недійсним правочину та зобов`язання вчинити певні дії направити для розгляду за підсудністю до Дніпровського районного суду міста Києва (за адресою: вулиця Пластова, 3, місто Київ, 02105).

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В. Батрин

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117721825
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів, визнання недійсним правочину та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —757/11588/24-ц

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Коваленко І. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні